Budi dio naše mreže
Izbornik

Holywin održan u Srijemskim Karlovcima

Srijemski Karlovci (IKA)

Mladi iz cijele Srijemske biskupije okupili su se na molitvenu večer bdjenja uoči svetkovine Svih svetih, u ponedjeljak 31. listopada, u povijesnoj kapeli Gospe od mira u Srijemskim Karlovcima.

Povjerenik za pastoral mladih Srijemske biskupije i župnik u Novim Banovcima i Inđiji vlč. Dušan Milekić dočekivao je i pozdravljao mlade koji su dolazili. Program je započeo prilikom za sakrament pomirenja te misom tijekom koje je vlč. Milekić propovijedao o važnosti života u Istini. „Bogu ne trebaju naše maske koje svakodnevno stavljamo pred ljudima, ni fizičke niti one psihološke ili duhovne, on vidi u srce, i ljubi te baš takvog kakav jesi. Nema onda potrebe za skrivanjem, niti posezanjem za tuđim ‚identitetima‘ da bih bio prihvaćen, a često i na mala vrata pustio đavla koji me želi prevariti“, istaknuo je propovjednik.

Na kraju mise izložen je Presveti Oltarski Sakrament te je program nastavljen molitvom i klanjanjem u tišini, a meditacije i poticaje na molitvu vodio je vlč. Milekić. Molilo se za mlade, za obitelji i za razne zamke i poteškoće s kojima se susreću.

Na kraju su svi zajednički izmolili Litanije svih svetih kao uvod u svetkovinu te molitve potrebne za dobivanje potpunog oprosta za pokojne. Mladi su donosili upaljene lučice kao znak svoje vjernosti i ljubavi prema Gospodinu, te ih polagali pred izloženi Presveti Sakrament, a nakon zajedničkog blagoslova, bila je prilika i za pojedinačni blagoslov te su mnogi ostali i dalje u molitvenoj tišini pred Gospodinom.

Uz vlč. Milekića, koncelebrirali su i sudjelovali i župnici iz Srijemskih Karlovaca, Srijemske Kamenice, Beočina i Čerevića, te Laćarka i Petrovaradina zajedno s mladima iz njihovih župa. Nakon pjesme, slavljenja i molitve, druženje se nastavilo u pastoralnoj dvorani uz pjesmu i okrepu.

   

Ključne riječi:
Holywin Srijemski Karlovci