Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatska udruga radijskih nakladnika dodijelila godišnje nagrade

Sveti Martin na Muri (IKA)

Hrvatska udruga radijskih nakladnika (HURiN) dodijelila je posebna godišnja priznanja za najistaknutije radijske djelatnike i emisije na Danima HURiN-a koji se održavaju u utorak i srijedu, 6. i 7. listopada, u Svetom Martinu na Muri. Među nagrađenima su dugogodišnja suradnica Hrvatskoga katoličkog radija prof. dr. Agneza Szabo te Radio Marija.

Nagrađen je jednogodišnji rad i trud radijskih djelatnika u više kategorija, za što su primili prigodne plakete. Radove je ocjenjivao stručni ocjenjivački sud u sastavu Diana Koller, Vanja Margetić i dr. sc. Zdravko Kedžo.

Agneza Szabo s HKR-a dobila je „Brončani mikrofon“ za emisiju „Vremeplov – hrvatski kutak za povijesni trenutak“. „Vremeplov“ se emitira svakoga dana na HKR-u, a prof. Szabo ga uređuje već više od 10 godina. Unutar emisije posebno je zapažena njezina stalna rubrika „Pape i Hrvati“.

U kategoriji „Najbolja internet stranica“ nagrađen je Radio Marija, uz kojeg su nagrađeni i Radio Jaska te Super radio.

Predsjednik suda dr. Kedžo izrazio je zadovoljstvo pristiglim radovima i posebno činjenicom da su usprkos koronakrizi na natječaj pristigle brojne prijave. Čestitavši nagrađenima, okupljenim radijskim djelatnicima poručio je da ustraju u stvaranju kvalitetnih radijskih sadržaja.

Nagradu „Zlatni mikrofon“ dobila je Eva Zadro s karlovačkog Trend radija za emisiju „Gost dana“. „Srebrni mikrofon“ pripao je Suzani Modrušan Krošnjak s Rovinj FM-a, za emisiju „Eko zona“.

Za najbolju akciju nagrađeni su Zabavni radio za akciju „Kontejneri za Čučerje“, Radio Slavonija za akciju „Prvi dan škole“ i Antena Zadar za akciju „Darivanje prvašića“.

U kategoriji „Jingle godine“ nagrađeni su Petrinjski radio (Penzić koji prati trendove), Radio Slatina (Internet) i Radio Drava (Tvoj top radio).

Dodijeljene su i nagrade za dugogodišnji rad u domaćem eteru. Radio Koprivnica i Petrinjski radio nagrađeni su za 75 godina rada i djelovanja u eteru, Radio Ogulin za 55 godina, Obiteljski radio Ivanić i Radio Samobor za 50 godina, Radio Qurinus i Radio Bljesak za 25 godina, Radio Delta, Radio Ragusa, Radio Rab, Radio SVN i Radio Slunj za 15 godina te Super Radio i City radio za 10 godina.