Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatski kandidati za viteza i kandidatkinje za dame sudjelovali na duhovnoj obnovi u Novigradu na Dobri

Novigrad na Dobri (IKA)

U sklopu završne faze priprema za rujansko Oviteženje/Investituru Hrvatska magistralna delegacija (HMD) Papinskog viteškog reda Svetoga groba jeruzalemskog za svoje kandidate za viteza i kandidatkinje za dame organizirala je duhovnu obnovu koja se od 30. lipnja do 2. srpnja održala u hotelu Vincentinum u Novigradu na Dobri.

Duhovnu obnovu pod naslovom „Bogoslovne kreposti u životu i duhovnosti vitezova i dama Svetoga groba jeruzalemskog“ predvodili su vlč. Anđelo Maly, sveučilišni profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu (KBF) u Zagrebu i mons. Darko Tomašević, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Osim kandidata i kandidatkinja sudjelovali su i članovi Vijeća HMD, predvođeni magistralnim delegatom Claudeom Grbešom, koji su ujedno bili i u ulozi kumova pojedinim kandidatima i kandidatkinjama. Misu s narodom u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novigradu na Dobri u nedjelju, 2. srpnja, predvodio je mons. Darko Tomašević, a koncelebrirali su župni vikar p. Dario Grbac, lazarist, i vlč. Anđelo Maly.