Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatski katolički radio dobio nagradu HURiN-a za najbolju internetsku stranicu

Zadar (IKA)

Na 12. danima elektroničkih medija koji su počeli 5. studenoga u Zadru, Hrvatski katolički radio dobio je nagradu Hrvatske udruge radijskih nakladnika za najbolju internetsku stranicu.

Uz HKR, stručni žiri HURiN-a za najbolju internetsku stranicu nagradio je i Rovinj FM te Radio Vinkovce.

„Naš cilj je evangelizacija i na tome tragu poslužili smo se svim dostupnim sadržajima, medijima koji nam na tome polju mogu pomoći. Poslužili smo se platformom novih medija i ono što smo činili kroz proteklo razdoblje struka je prepoznala i dodijelila nam je nagradu. Zahvaljujemo svima koji su pridonijeli uspjehu, prvenstveno zaposlenicima i svima koji su prepoznali naš rad, našu vidljivost i prepoznatljivost. Od srca čestitam svima i zahvaljujem na velikom trudu i radu“, izjavio je nakon primitka nagrade ravnatelj Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina.

„Svjestan brojnih mogućnosti novih medija, Hrvatski katolički radio prije godinu dana započeo je modernizaciju svoje internetske stranice, tako da se sada naš radio ili emisije koje ste propustili, lako mogu slušati u cijelom svijetu, a lako su dostupne i informacije o programu, novostima, emisijama i gostima na HKR-u. Ove nagrade, ni kvalitetnog sadržaja na internetskoj stranici HKR-a ne bi bilo bez zauzetosti i predanog rada svih naših djelatnika, pa je ova strukovna nagrada HURINA potvrda kvalitete našeg rada, ali i obveza da još budemo bolji“, izjavio je glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić.

Saborom Hrvatske udruge radijskih nakladnika, sjednicom Nacionalne udruge televizija te dodjelom HURiN-ovih novinarskih radijskih nagrada započeli su 12. dani elektroničkih medija u Zadru. HURiN svake godine nagrađuje izvrsnost i dodjeljuju posebna priznanje za najistaknutije radijske djelatnike i emisije. Ove godine nagrada za životno djelo pripala je Davoru Leboviću koji je 24 godine bio na čelu Obiteljskog radija Ivanić. Prestižne radijske nagrade iz godine u godinu dodjeljuju se i „Za radijska dostignuća“. Zlatni mikrofon u ovoj kategoriji dobila je Eliana Batagelj s Radio Istre, za emisiju „Ponedjeljkom otvoreno“ koja govori o lokalnim problemima i projektima, uvijek s kompetentnim sugovornicima. Srebrni mikrofon zaslužila je Karmen Valenta s emisijom „Mreža znanja“ na Radio Qurinusu, a kojom podiže razinu medijske pismenosti. Brončani mikrofon kući je ponijela Sandra Levak Miklošić s Radio Drave, za emisiju „Drava info“, emisiju u službi zajednice. HURiN je nagradio i najbolje akcije. Tu se istaknuo Hrvatski radio Karlovac koji je inzistirao na temi „Medijska pismenost u perspektivi modernog društva“. Na posebnom panelu su pokrenuli pitanje uloge novinara te čitatelja i slušatelja, posebno kad je riječ o djeci. Veliki uspjeh ostvario je i Slavonski radio s akcijom „Trampa – hladnjak toplog srca“ u kojoj su usrećili korisnike Centra za majku i dijete. Nagrada je pripala i Radio Križevcima za „Izbor za najkonobara/icu, najprodavača/icu i najsportaša/icu godine grada Križevaca“, akciju kojom su pohvalili vrijedne i marljive sugrađane. Za najbolje jingleove nagrađeni su Radio Bljesak, Radio 105 i Radio Labin.