Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatski katolički radio potpisao ugovor o financiranju u sklopu EU projekta "Mediji zajednice"

Zagreb (IKA)

Ravnatelj Hrvatske katoličke mreže (HKM) i Hrvatskog katoličkog radija (HKR) mons. Fabijan Svalina u četvrtak 20. kolovoza potpisao je u Ministarstvu kulture i medija Ugovor o financiranju projekta "Novi valovi dobrote" odabranom u okviru javnog poziva na dodjelu bespovratnih sredstava "Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija".

Ugovorom potpisanim u Ministarstvu kulture i medija, Hrvatski katolički radio za provedbu projekta “Novi valovi dobrote” kroz iduće dvije godine trebao bi dobiti 1. 179.100,16 kuna od čega je 85 posto osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, a 15 % osigurava Ministarstvo kulture i medija iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

“Cilj projekta ‘Novi valovi dobrote’ Hrvatskog katoličkoga radija još je kvalitetnije i učestalije izvještavanje o svim ranjivim skupinama u društvu te podizanje javne svijesti o njihovim problemima, potrebama i pravima. Hrvatski katolički radio, kao neprofitni medij, i do sada je dio svog etera posvećivao skupinama koje su u riziku od siromaštva, no sada ćemo moći kroz 400 radio emisija u trajanju od pola sata svakodnevno sustavno govoriti o njihovim potrebama i sudjelovati u društvenoj afirmaciji djece i mladih, žena, osoba s invaliditetom, manjina, nezaposlenih, siromašnih i obespravljenih, umirovljenika i starijih osoba,” kazao je ravnatelj Hrvatske katoličke mreže i Hrvatskog katoličkog radija mons. Fabijan Svalina.

Osim medijskog izvještavanja o ranjivim skupinama, kroz projekt “Novi valovi dobrote” djelatnicima HKR-a bit će omogućeno jačanje kapaciteta za rad usmjeren na socijalno uključivanje ranjivih skupina te povećanje vidljivosti ranjivih skupina u društvu.

“Za kvalitetno praćenje svih tema koje se tiču ranjivih skupina, novinari i urednici HKR-a te naši suradnici proći će i nužnu edukaciju koju će provoditi profesori s Hrvatskog katoličkog sveučilišta, ali i drugi istaknuti stručnjaci i praktičari iz organizacija koje se bave ranjivim skupinama”, kazao je glavni urednik Hrvatske katoličke mreže i Hrvatskog katoličkog radija Siniša Kovačić.

Početak realizacije projekta očekuje se s početkom listopada, a svi sadržaji koji će biti emitirani na HKR-u bit će dostupni i na internetu na YouTube kanalu Hrvatske katoličke mreže, portalu hkm.hr te na društvenim mrežama.

Ministarstvo kulture i medija, kao posredničko tijelo u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., donijelo je 31. srpnja Odluku o financiranju 13 projekata u okviru projektnih prijedloga “Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija” u ukupnom iznosu bespovratnih sredstava od 15 milijuna kuna.  Odluka o financiranju dostupna je na stranicama Ministarstva kulture i medija.

Ključne riječi:
EU projekt