Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatski sabor: Sastanak o obilježavanju 79. obljetnice Bleiburške tragedije i Hrvatskoga križnog puta

Zagreb (IKA)

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je u četvrtak 11. travnja pripremni sastanak s predstavnicima Hrvatske biskupske konferencije i Počasnog bleiburškog voda u svezi s obilježavanjem komemoracije žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta, izvijestio je Ured predsjednika Hrvatskoga sabora.

Na sastanku su uime Hrvatske biskupske konferencije (HBK) sudjelovali vojni ordinarij Jure Bogdan te nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu HBK i BK BiH dr. Tomislav Markić. Među predstavnicima Počasnog bleiburškog voda (PBV) bili su zamjenik predsjednika Milan Kovač, počasni predsjednik Vice Vukojević te Tena Vujčić.

Sugovornici su razgovarali o obilježavanju 79. obljetnice Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta koja se i ove godine održava pod pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora.

Komemoracija s polaganjem vijenaca i molitvom koju će predvoditi vojni ordinarij Jure Bogdan održat će se na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoju u subotu, 18. svibnja 2024. godine u 9:30 sati. Nakon toga predviđena je misa u 12:15 sati koju će u Spomen-crkvi Muke Isusove u Maclju služiti zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski.

Predsjednik Hrvatskoga sabora istaknuo je značenje dostojanstvenog obilježavanja ove velike tragedije hrvatskog naroda te iskazivanja dužnog pijeteta svim žrtvama.