Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: predsjednik-hrvatskog-sabora-gordan-jandrokovic

Predsjednik Hrvatskoga sabora primio kardinala Pietra Parolina

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u četvrtak 12. svibnja državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina koji boravi u posjetu Republici Hrvatskoj u povodu 30. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske i uspostave diplomatskih odnosa, izvijestio je Ured predsjednika Hrvatskog sabora.

Hrvatski sabor i ove godine pokrovitelj komemoracije žrtvama Bleiburške tragedije

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je sastanak s predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije nadbiskupom Želimirom Puljićem, generalnim tajnikom dr. Krunoslavom Novakom i nacionalnim ravnateljem Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislavom Markićem, a teme sastanka bile su obilježavanje središnje komemoracije žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskoga križnog puta, kao i posjet državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina Hrvatskoj.

U Hrvatsku stiglo Betlehemsko svjetlo

Betlehemsko svjetlo stiglo je u nedjelju 12. prosinca u zagrebačku katedralu, u organizaciji Saveza izviđača Hrvatske i pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, uz poruku širenja mira među ljudima, izvijestila je Hina.

Preminuo prof. dr. sc. Miroslav Tuđman

Istaknuti hrvatski znanstvenik i političar, stariji sin prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i dugogodišnji saborski zastupnik prof. dr. sc. Miroslav Tuđman preminuo je od posljedica covida-19, u nedjelju navečer 31. siječnja, u 75. godini, izvijestila je Hina.

1 2