Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatski salezijanci proslavili Dan provincije

Zagreb (IKA)

U ponedjeljak 27. siječnja, na zagrebačkoj Knežiji je svečano proslavljen Dan Hrvatske Salezijanske provincije sv. Ivana Bosca. Na ovu svečanu proslavu, koja se redovito održava u mjesecu siječnju u kojem salezijanci slave svoga utemeljitelja svetog Ivana Bosca, odazvala su se mnoga braća iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine i iz hrvatskih katoličkih misija u Njemačkoj.

Nakon uvodne molitve predstavljena je ovogodišnja pobudnica vrhovnog poglavara don Ángela Fernàndeza Artimea pod naslovom „Dobri kršćani i pošteni građani“, te je provincijal don Tihomir Šutalo podijelio s braćom informacije o aktualnostima iz provincije i najavio neke skorije događaje u provinciji.

Misno slavlje predvodio je provincijal Šutalo. U propovijedi podcrtao je riječi svetog Pavla: „Kao što u jednom tijelu imamo mnogo udova, a nemaju svi isto djelovanje, tako smo i mi, mnogi, jedno tijelo u Kristu“ i riječi evanđelista Mateja: „Vi ste sol zemlje“ te je sve okupljene, braću salezijance i vjernike, pozvao da kao udovi jednoga tijela uvijek ostanu vjerni Kristu koji je glava toga tijela kako bi mogli ostati sol zemlje koja neće obljutaviti nikada.

Svoj: „Evo me!“ na misi su izrekla osmorica mladića iz Salezijanske odgojne zajednice u Podsusedu i tako nakon četiri mjeseca intenzivnog razmišljanja i osluškivanja Božje volje odlučili napraviti još jedan korak započinjući prednovicijat, prvu službenu fazu početnog odgoja. Predstavio ih je njihov odgojitelj don Mladen Delić, a oni su: Mario Čamber, Marko Dropuljić, Rafael Gašpar, Antonio Kajić, Tomislav Kaurloto, Karlo Oremović, Toni Petrc i Josip Zdilar.

Na kraju misnog slavlja svoju zahvalnost je iskazao ravnatelj i župnik na Knežiji don Ivan Šibalić te pozvao vjernike na molitvu za ustrajnost prednovaka, ali i svih prisutnih salezijanaca.

Ključne riječi:
dan provincije salezijanci