Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatsko katoličko sveučilište - uspješan prvi dan na daljinu

Zagreb (IKA)

Hrvatsko katoličko sveučilište u skladu s odredbama i preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja te Nacionalnog stožera civilne zaštite počelo je u ponedjeljak, 16. ožujka s nastavom na daljinu, ali i sa svim ostalim procesima djelovanja Sveučilišta u kojem se, radi sigurnosti i odgovornosti, kontakt sa zaposlenicima sveden na najmanju moguću mjeru.

“Zahvaljujući našem informatičkom timu na čelu s voditeljem Tomislavom Juklom pripreme za to su odrađene vrlo profesionalno i nastava i online sastanci tekli su gotovo bez problema. Kako statistike pokazuju, tijekom jučerašnjeg dana  815 studenata, nastavnika i djelatnika koristilo se našim sustavom za nastavu i sastanke te je ukupno održano 60 predavanja i video poziva.

Kao što smo već prije objavili, Sveučilište je u ovome vremenu prilagodbe na drukčiji nastavni proces, uz susretljivost i strpljenje za nove životne okolnosti, nastale zbog širenja bolesti COVID-19, pripremilo i tim psihološke podrške (e-mail: psiholoskapodrska@unicath.hr) i tim za duhovnu podršku (e-mail: duhovnapodrska@unicath.hr). Studenti koji u bilo kojem trenutku osjete potrebu za komunikaciju s timovima, slobodno mogu kontaktirati timove, napisati e-mail ili ostaviti svoj broj telefona i uskoro će uslijediti i telefonski poziv”, ističu iz HKS-a.

Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić i sveučilišni kapelan velečasni Odilon Singbo pozvali su studente, profesore i djelatnike Sveučilišta da mole jedni za druge, međusobno se ohrabruju i služe jedni drugima u ljubavi i odgovornosti. Tom pozivu se odazvao i Klub studenata sestrinstva Nutrix koji je zajedno s predavačicom Vesnom Mijoč dostavio paket donacija Hrvatskoj mreži za beskućnike kako bi se njihovi korisnici adekvatno mogli zaštiti od zaraze koronavirusom s porukom “Malo, ali od srca”.

Na sastanku s djelatnicima Sveučilišta rektor Tanjić izrazio je svoje zadovoljstvo pokretanjem nastave na daljinu, pohvalivši sve sudionike uključene u pripremu i samu izvedbu, pozivajući na odgovorno ponašanje svakog pojedinca i ozbiljno shvaćanje  svih uputa i preporuka koja dolaze od Nacionalnog stožera civilne zaštite. Rektor je također istaknuo osobitu zahvalnost i ponos na prof. dr. sc. Alemku Markotić, ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, i doc. dr. sc. Maricu Miletić-Medved kao i na sve zdravstvene djelatnike i medicinsko osoblje posebice s Odjela za sestrinstvo HKS-a te pozvao sve zaposlenike na moljenje Devetnice solidarnosti za ozdravljenje čovjeka i svijeta povodom pandemije koronavirusa koju je pripremio sveučilišni kapelan velečasni Odilon Singbo. Tijekom devet dana, od 17. ožujka pa do 25. ožujka i blagdana Blagovijesti, HKS-ovci će zajedno moliti za oboljele, za osobe u (samo)izolaciji, za obitelji, za preminule, za zdravstvene djelatnike, za duhovnike, za one čiji su poslovi prekinuti, za državne poglavare i za medijske djelatnike.

Na mrežnim stranicama www.unicath.hr uskoro će se otvoriti nova rubrika COR CORDI (Srce srcu) kao poticaj na razmišljanje o novonastaloj situaciji s koronavirusom. Svoja razmišljanja, ekspertize i analize pisat će nastavnici i djelatnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

“Drago mi je vidjeti da, za sada, nastava na daljinu funkcionira izvrsno. Hvala vam svima na tome, posebice našim informatičarima. Nadam se da i danas sve ide po planu. Hvala i našim djelatnicima u administraciji na zalaganju i podršci na raznim područjima. U situaciji u kojoj smo se našli, kao i u svakom životnom trenutku, važna je i duhovna blizina i potpora. Međusobna, ali i s onima koji su u nevolji i potrebi. Pored bolesnika, posebno smo pozvani moliti za sve zdravstvene djelatnike i medicinsko osoblje posebice s našeg Sveučilišta, Odjela za sestrinstvo. I za nastavnike i za studente, od kojih mnogi rade u bolnicama, neumorno i predano, a i svi su na raspolaganju u skladu sa svojim mogućnostima i potrebama sustava. Stoga vas pozivam da se pridružite i u molitvi Devetnice koju je priredio naš sveučilišni kapelan vlč. Odilon”, poručio je rektor Tanjić profesorima i djelatnicima HKS-a.