Budi dio naše mreže
Izbornik

Humanitarna  izložba za misije na Pojišanu

Split (IKA)

U organizaciji Društva Prijatelja Maloga Isusa splitske provincije vanjskih suradnika sestara Služavki Maloga Isusa, pod vodstvom pročelnice s. Dolores Brkić otvorena je 26. studenoga izložba za misije na Haitiju, Boliviji i Tanzaniji. Ta se izložba priređuje već više od 20 godina.

Dana  u svetištu Gospe od Pojišana pročelnica s. Dolores prigodnim riječima uvela je okupljene prijatelje misija u molitveni dio i zahvalila svima na sudjelovanju svojim stvaralačkim  donacijama. Molila se Gospina krunica a zatim je gvardijan kapucina s Pojišana fra Žarko Lučić predvodio misu za sve misionare diljem svijeta. Fra Žarko istaknuo je kako “smo svi pozvani biti misionari na svoj način u Crkvi” te istaknuo važnost onih misionara koji su na prvoj crti rada za Božje Kraljevstvo i potrebna im je naša duhovna i materijalna potpora. Zahvalio je svima iz Društva PMI-a zajedno sa sestrama te s. Dolores na nesebičnom zalaganju. Pod misom svi su pjevali a na orguljama bila je s. Eudoksija Franić, čitanje je čitala Zrinka Ančić a molitvu vjernika Ljubica Caktaš.

Pročelnica je istaknula velikodušna srca članova Društva PMI-a koji su i u ovim nesklonim vremenima našli način kako pomoći potrebnim u misijama koji su pogođeni različitim nevoljama uz već svagdanje siromaštvo. Idući ususret Božićnom Otajstvu po uzoru na svog Utemeljitelja  slugu Božjeg Josipa Stadlera i evanđeoskim Isusovim primjerom, sudjelovali su darom svog srca za tu izložbu s. i PMI-a: Livno, Metković, Opuzen, Vrgorac, Pučišće, Sutivan, Šestanovac, Katuni – Kreševo, Jesenice, Omiš, Cista Velika, Dugopolje, sv. Križ – Split, Svetište Gospe od Pojišana – Split, PMI-a Solin, sestre samostana Malog Isusa na Bačvicama, kapucini iz Dubrovnika i Splita, provincijska uprava, te još nekoliko osobnih donatora.

Izložba je u tijeku 27. studenoga otvorena cijeli dan do 20.30 sati te 28. studenoga, na prvu nedjelju Došašća, otvorena je od 8 do 20.30 sati.