Budi dio naše mreže
Izbornik

Humanitarni izazov dubrovačkog Caritasa s tenisačicom Anom Konjuh na platformi „Čini pravu stvar“

Dubrovnik (IKA)

Caritas Dubrovačke biskupije na platformi „Čini pravu stvar“ u suradnji s Dubrovkinjom i hrvatskom tenisačicom Anom Konjuh na Međunarodni dan osoba s invaliditetom 3. prosinca organizira prikupljanje novčanih sredstava za kupnju automobila prilagođenog potrebama mladog sugrađanina koji je invalid, a kojom će pomoći njegovoj obitelji u prijevozu na potrebne terapije i vježbe.

Izazov nosi naziv: „Serviram as za novi start!“. „Za postići rezultate u bilo kojem sportu, pa tako i u tenisu, potrebno je sljedeće: odličan tim, nešto novaca i super oprema. Jedan naš sugrađanin, čije je stanje i situacija poznata Caritasu Dubrovačke biskupije, iako nije sportaš, igra utakmicu života. Imao je moždani udar, koji za posljedicu ima stanje tetraplegije. Ima odličan tim, svoju obitelj, ali mu nedostaje novaca za nužno potrebnu opremu: njemu prilagođen automobil kojim bi ga prevozili na potrebne terapije i vježbe, a što je trenutačno vrlo teško izvedivo. Potreba je velika, ali i naša želja da pomognemo! Vjerujemo da je to moguće, ako odvojimo djelić od sebe u ovo predblagdansko doba i ponovno pokažemo svoje veliko srce. Omogućimo novi start u novoj godini našem sugrađaninu! Ja serviram as za njega, a vas pozivam da donirate koliko možete – nijedan iznos nije premalen. Cilj nam je skupiti 170.000 kn. Unaprijed svima hvala!“, kaže Konjuh u svojem pozivu, kojeg se može u cijelosti poslušati i pogledati na https://www.youtube.com/watch?v=Au_azhU_7ZM.

Izazov je svojom uplatom donacije moguće podržati na https://cinipravustvar.hr/izazov/ana-konjuh-serviram-as-za-novi-start-za-kupovinu-pilagodenog-automobila-invalidu-za-odlazak-na-terapije-i-vjezbe/35952. Donacije se mogu uplatiti izravno, kartičnim plaćanjem ili putem opće uplatnice, a sve uplate idu preko platforme Čini pravu stvar, na posebni Caritasov račun.

Ovaj Caritasov izazov objavljen je u petak, 3. prosinca, na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, kako bi se istaknula važnost kontinuirane pomoći i skrbi za osobe s različitim invaliditetima te olakšavanje njihovog života, ali i pomoći njihovim obiteljima, koje veliki dio tereta bolesti nose i na svojim leđima. Za poseban automobil u ovom izazovu potrebno je prikupiti 170.000 kuna, a izazov je aktualan do Feste svetog Vlaha, 3. veljače 2022. godine.

Caritasov prvi izazov, za prikupljanje sredstava za električna invalidska kolica mladom sugrađaninu, bio je pokrenut u rujnu i „riješen“ u samo četiri dana. Kolica je oduševljenom mladiću predao pokretač izazova dubrovački paraolimpijac Mihovil Španja.

Platforma „Čini pravu stvar“ besplatna je za sve udruge i neprofitne organizacije na području Hrvatske. Svaki pojedinac može postaviti izazov za neki cilj za koji želi prikupljati novac, objaviti iznos koji je potrebno skupiti te navesti i do kada izazov traje.