Budi dio naše mreže
Izbornik

Humanitarni koncert „Srce na dlanu u Barbanu“

Barban (IKA)

U organizaciji Župe svetog Nikole Barban u petak 3. lipnja održan je, već tradicionalni, humanitarni koncert „Srce na dlanu u Barbanu“, a sredstva su se prikupljala za potrebite u župama Barban, Cere i Sutivanac, te za udruge „Naš san, njihov osmijeh“ i „Veliko srce malom srcu“.

Okupilo se oko 1000 ljudi, od onih najmlađih pa do starijih generacija. Središnji događaj večeri bila je svirka „Napa banda“, mladih i talentiranih barbanskih glazbenika. „Napa band“ čine: Karlo Krnjus (klavijature i glas), Masimo Lazarić (bubnjar), Frane Pavlić, Erik Medančić i Pavel Koroman (gitaristi), Andrej Ljubić (klavijature i harmonika), te Nina Vale kao pjevačica.

U programu su još sudjelovale Barbanske mažoretkinje, koje su ogranak Pulskih mažoretkinja, te dva DJ-a Sosa i Dragy koji su puštali popularnu glazbu, za sve generacije. Barbanske mažoretkinje su se predstavile u dvije grupe: kadetski i dječji sastav. Okupljaju oko 30 članica, postoje osam godina. Mažoretkinje seniorskog sastava su 2021. godine na Državnom prvenstvu u kategoriji pompona osvojile drugo mjesto. Na koncertu su se predstavile upravo tom koreografijom. Nekima od najmlađih mažoretkinja iz dječjeg sastava ovo je bio prvi javni nastup.

Kao i proteklih godina, organizirana je tombola. Ove godine prikupljeno je više od 1300 artikala (roba i usluge). Svaka je bila dobitna. Volonteri su desetak dana prije održavanja koncerta prikupljali, pakirali i numerirali tombolu. Brojni poduzetnici, ne samo s područja Barbanštine već iz cijele Istre (Umag, Novigrad, Pazin, Pula, Žminj, Labin..), uključili su se u humanitarnu akciju, darujući svoje proizvode i usluge. Organizatori su imali i podršku medija. Dobrovoljni prilozi uplaćivali su se i izravno na žiro-račun župnog Caritasa.

Ključne riječi:
Barban humanitarni koncert