Budi dio naše mreže
Izbornik

Humanitarni koncert za Biskupijsku zakladu "Fra Bonifacije Ivan Pavletić"

Sisak (IKA )

Drugi koncert u jesenskoj sezoni ciklusa „Prijatelji za Prijatelje“ Biskupijske zaklade "Fra Bonifacije Ivan Pavletić" održan je u nedjelju 6. listopada u atriju Velikog Kaptola u Sisku. Za studente Zaklade ovoga puta nastupili su Klapa „Sv. Juraj“ i Orkestar Hrvatske ratne mornarice, izvevši brojne duhovne i domoljubne skladbe.

U prepunom atriju uz brojne Siščane i prijatelje Zaklade koncertu su nazočili i sisački biskup Vlado Košić, generalni vikar mons. Marko Cvitkušić te ravnatelj Zaklade Domagoj Mosler koji je na početku govorio o radu Zaklade koja već dugi niz godina pomaže potrebitim uspješnim studentima, kao i o humanitarnom aspektu ovakvih koncerata. Na kraju koncerta okupljene je pozdravio i sisački biskup Košić, posebno zahvalivši na toj glazbenoj večeri svima koji su uložili svoj angažman kako bi se ona ostvarila.

Sljedeći koncert u ciklusu održat će se u nedjelju 14. listopada u sisačkoj katedrali, a nastupit će Siscia Vox Mundi Ansambl, sisački Katedralni zbor i orguljaš vlč. Robert Jakica s prikazom djela Matije pl. Ivšića.