Budi dio naše mreže
Izbornik

Humanitarni telefon 060 9006 za obnovu Spomen-doma bl. Alojzija Stepinca u Krašiću

Krašić (IKA)

Udruga Lučonoše iz Kaštel Lukšića i njezin predsjednik Ante Duvnjak u suradnji sa Župom Presvetoga Trojstva u Krašiću pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava za obnovu "Spomen-doma bl. Alojzija Stepinca u Krašiću“. 

Nakon što su tragovi vremena postali sve očitiji na jednom od simbola ustrajanja u vjeri i ljubavi prema domovini i ljudima – spomen-domu blaženog Alojzija Stepinca u Krašiću, u kojem je proveo posljednje godine svoga života, započeo je projekt njegove obnove.

Svoj doprinos skorijem uređenju Spomen-doma moguće je dati pozivom na broj 060 9006 čime donirate 5 kuna. Broj je otvoren od ponoći 15. listopada do 13. studenoga. 

Radovi na Spomen-domu koji se nalazi u sklopu župne kuće u Krašiću, gdje je blaženik u kućnom pritvoru proveo posljednjih devet godina života, su u tijeku. Obuhvaćaju uređenje prvog kata župne kuće, ukupno četiri sobe, u kojima će se izmijeniti unutarnja žbuka i podovi uz dodatnu učvršćenje kuće. Nakon radova sve će biti vraćeno u prvobitno stanje, baš kao u dan preranog odlaska blaženika. 

Krašić je desetljećima mjesto hodočašća iz svih dijelova Hrvatske, ali i sve veća turistička atrakcija, budući da život, djelo i mučeništvo kardinala Stepinca, još od njegova zatočeništva i smrti, a posebice nakon proglašenja blaženim 1998., fasciniraju kršćane diljem svijeta.