Budi dio naše mreže
Izbornik

Igrokaz „Božićni gost“ izveli učenici Klasične gimnazije u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Učenici i profesori Klasične gimnazije „Fra Marijana Lanosovića“ u Slavonskom Brodu i ove su godine u predvečerje Badnjaka u četvrtak, 23. prosinca sudjelovali na večernjem misnom slavlju koje je u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva predvodio njihov ravnatelj fra Klaudio Milohanović te pripremili prigodni program.

U homiliji fra Klaudio im je poručio da uđu u otajstvo Božića, da dopuste da ih malo dijete, Emanuel-Bog s nama razveseli, da budu radosni i prihvate jedni druge, poštuju se međusobno i vole.

Poslije mise oni su vjernicima koji dolaze u tu crkvi priredili prigodni božićni program. Tako je zbor škole pod ravnanjem prof. Kristine Udovičić izveo nekoliko božićnih pjesama. Da su među njima i budeće „glazbene zvjezdice“ pokazale su dvije učenice Patricija Barić i Ela Pocintela, koje su uz orguljašku pratnju učenika Šimuna Benedikta Kopričanca – franjevačkog sjemeništarca izvele pjesmu „Reci Marijo!“

Slijedio je zanimljiv i aktualan igrokaz „Božićni gost“. Izveli su ga učenici dramske skupine koju u školi vodi prof. Ana Ravlić. Scenarij igrokaza napisao je učenik prvog razreda Fabijan Voćinac.

Da su ti mladi svoje i glumačke i pjevačke talente doista razvijali uz pomoć svojih profesora vidljivo je bilo i po pljesku kojim su ih za svaku točku nagrađivali kako njihovi školske kolege tako i ostali vjernici.

Zahvalu i božićnu čestitku uputio im je ravnatelj Milohanović.