Budi dio naše mreže
Izbornik

Imenovani novi djelatnici Tiskovnoga ureda Svete Stolice

Vatikan (IKA)

Privremeni ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Alessandro Gisotti dobio je u petak 11. siječnja četvero novih suradnika koje je imenovao voditelj Dikasterija za komunikaciju Paolo Ruffini.

Francuskinja Romilda Ferrauto (64) tako je imenovana „višom savjetnicom” vatikanskoga glasnogovornika a asistentima su imenovani američka redovnica s. Bernadette Reis i Peruanac Raul Cabrera Perez, prenosi Kathpress. Ferrauto je dugogodišnja djelatnica u francuskoj sekciji Radio Vatikana te je pratila pet posljednjih biskupskih sinoda, a Reis i Cabrera dosad su radili za portal Vatican News. „Menadžerom“ Tiskovnoga ureda imenovan je Amerikanac Thaddeus Jones, također dosad djelatnik Vatican Newsa, a prije zadužen za online-projekte nekadašnjega Papinskoga vijeća za sredstva društvene komunikacije.

Donedavni ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Greg Burke i njegova zamjenica Paloma Garcia Ovejero, koji su 31. prosinca 2018. podnijeli ostavke na svoje dužnosti, i nadalje će stajati na raspolaganju svojim nasljednicima u ovoj prijelaznoj etapi.

Osvrnuvši se na imenovanja u razgovoru za agenciju SIR, Gisotti je između ostaloga istaknuo težnju za internacionalnošću novinarskoga rada kao i upotrebu „internih snaga“ kojima će se poboljšati i izmjena informacija između vatikanskih medija i Tiskovnog ureda te smanjiti proturječnosti u komunikaciji.