Budi dio naše mreže
Izbornik

Imotski: Blagoslovljena spomen ploča u čast don Mihovila Pavlinovića

Imotski

Spomen ploča koju je 2. rujna blagoslovio imotski župnik i gvardijan fra Kristijan Stipanović postavljena je na gradskoj knjižnici u spomen na njezina utemeljitelja don Mihovila Pavlinovića.

Imotski, (IKA) – U prigodi 150. obljetnice utemeljenja Narodne čitaonice u Imotskom u nedjelju 2. rujna, u organizaciji Gradske knjižnice „Don Mihovil Pavlinović”, otkrivena je spomen ploča „Besjeda na slavu imotske čitaonice”. Ploču je blagoslovio imotski župnik i gvardijan fra Kristijan Stipanović, a postavljena je na imotskoj gradskoj knjižnici u spomen na njezina utemeljitelja don Mihovila Pavlinovića.
Svečani program otvorio je imotski gradonačelnik Ivan Budalić. Nakon hrvatske himne, otkrivena je spomen ploča, a isječak znamenitoga govora don Mihovila Pavlinovića održanog u Imotskom na dan otvaranja Narodne čitaonice, 2. rujna 1868., interpretirao je glumac Ante Šućur. Uslijedilo je predavanje prof. dr. Marka Trogrlića o životu i djelu don Mihovila Pavlinovića. Otvorena je izložba imotskih kipara i slikara (Vicko Kavelj, Nenad Vlajčić, Ivo Roberto Katavić, Ante Ljubičić Car, Ivan i Lucijan Kujundžić, Kruno Bošnjak, Jure Ujević i Vesna Ujević), izlošci iz privatne zbirke Mare Odžić-Bebek. U programu su nastupile i ženska klapa Nevista te muška klapa Sveti Mihovil.