Budi dio naše mreže
Izbornik

Intervju Glasa Koncila s doc. dr. Snježanom Mališom

Zagreb (IKA)

Pedagoginja s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta u Zagrebu doc. dr. sc. Snježana Mališa, u intervju za Glas Koncila koji će biti objavljen u nedjelju 3. prosinca, govorio o djeci koja nisu postigla stupanj zrelosti za upis u školu, izvijestili su iz uredništva.

Podatak o 4000 djece koja početkom jeseni zbog različitih teškoća nisu mogla u redovitom roku upisati prvi razred osnovne škole, koji se u javnosti pojavio u studenom, bio je povod za razgovor s doc. dr. Mališom.

„Današnji način života i stres kojemu su roditelji izloženi znatno smanjuje vrijeme koje roditelji provode s djecom i znatno otežava njihovu ulogu. Djeca trebaju neposredan kontakt, razgovor, dodir i ljubav. Trebaju prisutnost roditelja“, upozorila je, uz ostalo, sugovornica.

Doc. dr. Mališa u razgovoru je roditeljima ponudila ohrabrujuću perspektivu. „Teži put nekoga djeteta ne znači neuspjeh, znači samo dulji period koji je potreban da dijete sazrije. To je put toga djeteta koji je možda zahtjevniji za roditelje i bližnje. I tada treba zastati i za takvo dijete stvoriti pozitivno i poticajno okruženje“. Intervju u cijelosti možete pročitati u novom broju Glasu Koncila, izvijestili su iz uredništva.