Budi dio naše mreže
Izbornik

Ispovijest vjere dvojice đakona ususret svećeničkom ređenju u Zadru

Zadar (IKA)

Dvojica đakona, Mladen Protić i Mario Karadakić, budući ređenici za prezbiterat Zadarske nadbiskupije, izrekli su ispovijest vjere u utorak, 30. svibnja u kapeli Nadbiskupskog doma u Zadru za vrijeme misnog slavlja koje je predvodio zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

Navještaj ulomka iz Evanđelja po Marku (Mk 10,28-31), u kojem je Petar rekao Isusu ‘Evo, mi sve ostavismo i pođosmo za tobom’ prikladan je poticaj za Božji poziv i odaziv za svećeničko zvanje dvojice ređenika, u želji da prinose žrtvu svoga života u služenju Bogu, Crkvi, navještaju Radosne vijesti Evanđelja ljudima i njihovom posvećivanju sakramentalnim podjeljivanjem otajstava vjere.

Mons. Zgrablić ohrabrio je ređenike da radosno idu s Kristom kroz sve životne izazove. Apostolski prvak Petar osobiti je primjer kako ispovijedati vjeru u Isusa u kojemu je Petar prepoznao iščekivanoga Mesiju, rekavši da je Krist Pomazanik, Sin Boga živoga i kojemu je Isus povjerio prvenstvo među apostolima. Na kraju mise đakoni su potpisali i zakletvu vjernosti pri preuzimanju službe prezbitera, kojom se obvezuju na čuvanje poklada vjere, obdržavanje Zakonika kanonskoga prava i poslušnost dijecezanskom biskupu.