Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ispovijest-vjere

Prisega vjernosti i ispovijest vjere bogoslova Zagrebačke nadbiskupije

Uoči đakonskog ređenja i na spomendan sv. Andrije Dung-Laca i drugova mučenika, u petak 24. studenoga, osam bogoslova i kandidata Zagrebačke nadbiskupije za đakonat, tijekom Večernje molitve liturgije časova ispovjedili su vjeru i prisegnuli na vjernost Crkvi i Zagrebačkoj nadbiskupiji, objavljeno je na mrežnoj stranici Zagrebačke nadbiskupije. 

Kandidati za đakonat ispovjedili vjeru i izrekli prisegu vjernosti

Kandidat za đakonat Splitsko-makarske nadbiskupije i kandidati Hvarske biskupije ispovjedili su vjeru i izrekli prisegu vjernosti Katoličkoj Crkvi pred splitsko-makarskim nadbiskupom Zdenko Križićem u četvrtak 23. studenog u kapeli sv. Tita u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, izvijestio je Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije.

Ispovijest vjere i prisega kandidata za đakonat Hvarske biskupije

Kandidat za đakonat Hvarske biskupije Ivan Brstilo ispovjedio je svoju vjeru i prisegnuo vjernost Katoličkoj Crkvi u nedjelju 15. siječnja u kapeli Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu za vrijeme svečane večernje službe koji je predvodio rektor CBS-a Don Đuliano Trdić.

U Dubrovniku uoči ređenja budući đakoni potpisali izjavu, a bogoslovi primili akolitat

Na misnom slavlju u petak 3. prosinca u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku - koje je predvodio apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor - kandidati za đakonat Jure Paponja i Mišo Pecotić položili su Ispovijest vjere i Izjavu o svojevoljnom preuzimanju obveze celibata koja je sastavni dio đakonskog ređenja.

Ispovijest vjere kandidata za đakonat Splitsko-makarske nadbiskupije

Kandidati za đakonat Splitsko-makarske nadbiskupije Marijan Šitum i Roko Kaštelan ispovjedili su svoju vjeru i prisegnuli vjernost Katoličkoj Crkvi u petak 6. studenoga u kapeli Sv. Tita u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu za vrijeme mise koju je predvodio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

Fra Pavle Ivić položio prisegu vjernosti i ispovijest vjere

Pred zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem fra Pavle Ivić, kandidat za đakonat Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, položio je prisegu vjernosti i ispovijest vjere na spomendan sv. Ivana Pavla II. 22. listopada u poslijepodnevnim satima u kapeli Sv. Marka i zadarskih zaštitnika u Nadbiskupskoj palači u Zadru.