Budi dio naše mreže
Izbornik

Đakoni Splitsko-makarske nadbiskupije položili ispovijest vjere i prisegu vjernosti

Split (IKA/TU)

Kandidati za prezbiterat Splitsko-makarske nadbiskupije ispovjedili su vjeru i izrekli prisegu vjernosti Katoličkoj Crkvi u četvrtak, 13. lipnja 2024. pred splitsko-makarskim nadbiskupom i metropolitom Zdenkom Križićem u kapeli sv. Tita u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, izvijestio je Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije.

Kandidati za prezbiterat Splitsko-makarske nadbiskupije su: don Robert Pudar iz Župe sv. Ivana Krstitelja, Grab i don Petar Paradžik iz Župe Materinstva Blažene Djevice Marije Brda, Split.

Susret je počeo molitvom nakon koje je nadbiskup Križić pozdravio kandidate i okupljene svećenike. Nadbiskup je istaknuo važnost onoga što obećavaju i ohrabrio ih na svećeničkom putu.

Kandidati su potom izrazili svoju vjeru u sve što Katolička Crkva uči te su izjavili da žele primiti sveti red prezbiterata slobodno i bez prisile. Obećali su poslušnost crkvenim vlastima prema crkvenim zakonima.

Susret je završio molitvom i zajedničkim druženjem.

Prezbitersko ređenje će biti u Solinu, 15. lipnja 2024. u 10:30, izvijestio je Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije.