Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: splitsko-makarski-nadbiskup

Božićna poruka splitskih nadbiskupa

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić i nadbiskup koadjutor Dražen Kutleša uputili su 21. prosinca 2021. božićnu poruku koju prenosimo u cijelosti.

Prvi međubiskupijski stručni skup za vjeroučitelje u osnovnim i srednjim školama

U suorganizaciji katehetskih ureda Splitsko-makarske nadbiskupije i biskupija: Zadarske, Šibenske, Hvarske i Dubrovačke te splitske podružnice Agencije za odgoj i obrazovanje, u subotu 27. studenoga 2021. održan je po prvi put stručni skup za vjeroučitelje u osnovnim i srednjim školama dalmatinskih biskupija, o temi Pred izazovima novih religioznih pokreta i sljedbi.

Svečana akademija i otvorenje izložbe o 10. obljetnici mučeničke smrti s. Lukrecije Mamić

U okviru obilježavanja 10. obljetnice mučeničke smrti s. Lukrecije Mamić, SM, u organizaciji Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj, Misijskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije i sestara službenica Milosrđa u petak 26. studenoga 2021. u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu održana je svečana akademija te je otvorena prigodna izložba, izvijestio je TU Splitsko-makarske nadbiskupije.

U Splitu održana sjednica Zbora savjetnika

Pod predsjedanjem splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića u utorak 28. rujna 2021. u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu održana je sjednica Zbora savjetnika, izvijestio je Nadbiskupski ordinarijat.

Split: Misno slavlje povodom Molitvene osmine za jedinstvo kršćana

U sklopu Molitvene osmine za jedinstvo kršćana od 18. do 25. siječnja pod geslom „Iskazivahu nam nesvakidašnje čovjekoljublje“ (usp. Dj 28, 2) molitva za jedinstvo i misno slavlje za Splitsko-makarsku nadbiskupiju održani su u splitskoj katedrali Sv. Dujma u srijedu 22. siječnja.