Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakoni

Đakoni Splitsko-makarske nadbiskupije kod nadbiskupa Barišića

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić primio je u ponedjeljak 22. lipnja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu četvoricu đakona Splitsko-makarske nadbiskupije: don Nikolu Šakića, don Mirka Šakića, don Slavka Volarevića i don Ivana Odrljina.

Skrutinij kandidata za prezbitersko ređenje u Požegi

U Biskupskom domu u Požegi 20. lipnja održana je posljednja provjera (skrutinij) za prezbitersko ređenje đakona Požeške biskupije Tomislava Dokoze  iz požeške župe sv. Leopolda Mandića, i Mateja Filipovića iz župe sv. Marije Magdalene u Sopju. Uz požeškog biskupa Antuna Škvorčevića  na skrutiniju su bili nazočni Josip Krpeljević, voditelj đakonskog praktikuma, i Ivan Popić, kancelar Biskupskog ordinarijata.

Đakoni gostovali na Slavonskom radiju

Đakoni Đakovačko-osječke nadbiskupije Luka Ćosić, Dominik Nedeljković, Filip Sertić i Domagoj Vidaković u sklopu đakonskog praktikuma i kolegija „Župa i mediji“ gostovali su u nedjelju 19. svibnja u vjerskoj emisiji „Izvor Istine“ Slavonskog radija.

Duhovno studijsko putovanje đakona u Mariborsku nadbiskupiju

U sklopu programa Đakonske pastoralne godine koju priređuje Nadbiskupijski pastoralni institut u Zagrebu, održano je pod vodstvom ravnatelja NPI-a i voditelja Đakonske pastoralne godine prof. dr. Josipa Šimunovića u subotu 26. i nedjelju 27. siječnja duhovno-studijsko putovanje đakona u Mariborsku nadbiskupiju, u župu sv. Martina u Hajdini i župu sv. Nikole u Zavrču.

Svaki treći američki biskup podržava ređenje žena za đakone

Svaki treći američki biskup, prema istraživanju o đakonskom ređenju žena, odobrava njihovo ređenje za đakone. Pokazala je to studija, koju je naručio Centar za primijenjena istraživanja pri Apostolatu Sveučilišta Georgetown u Washingtonu, nastala kao rezultat radova koje je vodilo posebno papinsko povjerenstvo u kojima se istraživala mogućnost da su u prvoj Crkvi žene bile ređene za đakone, prenijela je  talijanska katolička novinska agencija SIR.

1 2