Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakoni

Susret pape Franje s osobama posvećenog života na Svijećnicu u DR Kongu

Papa Franjo se na apostolskom putovanju u Demokratsku Republiku Kongo, na blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnicu, ujedno Dan posvećenog života, u četvrtak 2. veljače 2023., susreo sa svećenicima, đakonima, redovnicima, redovnicama bogoslovima i sjemeništarcima, u katedrali u Kinshasi, izvijestio je Vatican News.

Posjet đakona sjedištu Hrvatske biskupske konferencije

Polaznici Đakonske pastoralne godine 2022./2023. koju priređuje Nadbiskupijski pastoralni institut u Zagrebu posjetili su u utorak, 31. siječnja 2023. sjedište Hrvatske biskupske konferencije na Ksaveru u Zagrebu.

Kardinal Bozanić primio đakone

Po završetku drugog studijskog tjedna Đakonske pastoralne godine zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je 25. studenoga ovogodišnje đakone Zagrebačke nadbiskupije.

Đakoni se upoznali sa studentskim pastoralom i udrugom Duhos

Četvorica novozaređenih đakona Đakovačko-osječke nadbiskupije Vladimir Sabo, Antonio Ihaz, Antonio Pekić i Domagoj Brkić sudjelovali su na redovitom susretu utorkom unutar aktivnosti studentskog pastorala i udruge Duhos u utorak, 25. listopada u studentskoj kapeli na Kampusu i u crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Osijeku.

Molitveno bdjenje uoči prezbiterskog ređenja u Požegi

Uoči prezbiterskog ređenja đakona Luke Čačića iz Župe Gospe Fatimske u Lužanima, Karla Topalovića iz Župe sv. Leopolda Mandića u Požegi i Tomislava Varele iz Župe sv. Barbare u Jakšiću, u katedrali sv. Terezije Avilske u Požegi, 25. lipnja održano je molitveno bdjenje.

1 2 3 5