Budi dio naše mreže
Izbornik

S. Eugeniya iz generalnog bratstva Isusovih malih sestara pohodila bratstvo u Dubravi

Zagreb (IKA)

U posjetu Isusovim malim sestrama u zagrebačkoj Dubravi prošlih dana boravila je mala sestra Eugeniya iz njihovoga generalnog bratstva u Rimu.

Sve zajednice Isusovih malih sestara bivaju posjećene između dva generalna Kapitula. To je prilika da iščitavaju svoje poslanje Nazareta i Betlehema ovdje i danas, svoj zajednički život i druge teme.

Za vrijeme posjeta male sestre su sa m. s. Eugeniyom razgovarale i o kanonizaciji Isusovog malog brata Karla (Charlesa de Foucaulda) kojoj se raduju.

M. s. Eugeniya, rodom iz Rwande, dirnula ih je svojim životnim iskustvom patnje njezinoga naroda tijekom genocida. Mada je izgubila veliki dio svoje obitelji, male sestre doživjele su ju kao istinitu svjedokinju Uskrslog Krista.

Ovakvi posjeti uvijek su prilika i za širenje pogleda izvan mjesnog bratstva, slušajući što žive sestre u drugim krajevima svijeta i koji su izazovi za bratstvo danas.

Zajednica iz Zagreba od prošlog ljeta pripada novoj proširenoj Regiji srednje-istočne Europe. Regrupirale su se sa sestrama iz Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske i Srbije (Vojvodine). Na to je sigurno utjecao i smanjeni broj sestara i zajednica. Ujedno im regrupiranje proširuje srce za druge realnosti.

Istovremeno, generalna odgovorna i druge savjetnice u posjetu su ovih dana ostalim zajednicama u Regiji srednje-istočne Europe.

Posjet m. s. Eugeniye završen je hodočašćem Gospi Remetskoj kojoj su povjerile svoje zajednice, cijelu Regiju, sve koji ih okružuju, susjede, prijatelje, svu patnju današnjeg svijeta…

Ključne riječi:
Isusove male sestre posjet