Budi dio naše mreže
Izbornik

Iz cijeloga svijeta stižu zahvale za izravan prijenos Papinih jutarnjih misa

Vatikan (IKA)

Izravan prijenos jutarnjih misnih slavlja pape Franje izazvao je veliku pozornost ne samo u Italiji već i u cijelome svijetu, prenosi Vatican News.

Katolički dnevnik Avvenire i portal Vatican News pišu u srijedu 20. svibnja da od početka tjedan primaju mnoštvo zahvala za izravni prijenos jutarnjih misa koje Papa predvodi u Domu Sv. Marte u Vatikanu, a koje su vatikanski mediji i talijanska televizija Rai 1 prenosili od 9. ožujka do 18. svibnja.

Vatican News ističe da sa svih kontinenata primaju komentare, fotografije i osobne video-klipove kojima zahvaljuju Papi što ih je pratio u teškim trenucima izolacije. Krajem ožujka prijenosi u simultanom prijenosu praćeni su i u Kini, od početnih 300 pratitelja broj se uskoro popeo na 8000.
Glavni urednik katoličkoga dnevnika Avvenire Marco Tarquinio istaknuo je da im se mnogi javljaju žaleći što su prekinuti izravni prijenosi Papinih jutarnjih misa. Za talijansku javnu televiziju Papine su mise bile na vrhu gledanosti koja se u taj sat udvostručila, a stručnjaci govore o „medijskoj senzaciji”.