Budi dio naše mreže
Izbornik

Iz tiska izašao travanjski broj revije „Svjetlo riječi“

Sarajevo (IKA)

Iz tiska je izašao travanjski broj revije „Svjetlo riječi“ s naslovom „Sveta Zemlja: Povijest spasenja i židovski narod“, izvijestili su iz uredništva u srijedu 3. travnja.

Temu broja je podrobnije pojasnio Boris Havel pružajući svojim tekstom uvid u kompleksan odnos između Crkve i Židova tijekom povijesti pa sve do danas. Svoj tekst na ovu temu napisao je i Ivica Šola nudeći kroz njega kratki povijesno-teološki osvrt na židovsko-kršćanske odnose, a Boris Beck preporučuje knjigu „Izrael: narod u danu rođen“ – prvi dio najavljene trilogije o povijesti Izraela autora Borisa Havela za sve one koji žele saznati još više o toj tematici.

Travanjski broj revije je za čitatelje mjesto gdje se mogu informirati, educirati i zabaviti kroz raznolike teme, a jedna od tema koje mogu potaknuti čitatelje na dublje razmišljanje i raspravu je utjecaj tehnologije i znanosti na čovjeka, vjeru i život uopće. Tekstovi koji skreću pažnju na ta pitanja, a istovremeno nude i korisne informacije su oni o biocentrizmu i transhumanizmu fra Vilija Radmana i don Danka Kovačevića kao i razgovor sa Zdenkom Uvalićem, ovlaštenim inženjerom i članom instituta IMechE u Ujedinjenom Kraljevstvu koji govori o svemirskoj tehnologiji, razumijevanju svemira i našega mjesta u njemu i vjeri i znanost koji se, po njegovom mišljenju, ne bi trebali međusobno isključivati već nadopunjavati.

Što znači živjeti evanđeoski? Kako ostvariti duhovni napredak? Koji je recept za svetost? Pitanja su čiji se odgovori nalaze u tekstovima Stjepana Licea, fra Josipa Ikića i Bože Skoke. O umjetnosti pišu Ivo Pranjković, s. Elvira Lovrić i fra Emanuel Josić.

O jedinstvenostima anadolijskog grada Kastamonu piše Dalibor Ballian u svom putopisu. O talijanskom Gospinu svetištu Nostra Signora della Guardia moguće je čitati u tekstu fra Damira Pavića, kao i o samostanu i crkvi sv. Franje Asiškog u Imotskom.

Revija sadržava i brojne druge zanimljive tekstove s područja vjere, društva i kulture, a za čitatelje su tu i recepti za kreativno nadahnuće u kuhinji, prijedlozi domišljatih aktivnosti za djecu i nagradna križaljka za dozu zabave i izazova, kao i savjeti o zdravlju koji pomažu u brizi o vlastitom fizičkom i mentalnom blagostanju.

Primjerak revije moguće je pronaći u župnim uredima ili u knjižarama Svjetla riječi u Vitezu i Livnu. Može se i naručiti pozivom na broj telefona 033 726 200 ili e-mailom na pretplata@svjetlorijeci.ba, a moguće je i pretplatiti se putem web knjižare Svjetla riječi.

Ključne riječi:
novi broj Svjetlo riječi