Budi dio naše mreže
Izbornik

Iz tiska izašao travanjski „Mali koncil − Mak“

Zagreb (IKA)

Iz tiska je izašao travanjski dječji mjesečni list „Mali koncil − Mak“, izvijestili su u srijedu 4. travnja iz uredništva Maloga koncila.

„Mali koncil − Mak“ svoje čitatelje uči kako nije „strašan“ svaki strah. O raznim svakodnevnim dječjim strahovima piše u rubrici „Martin dnevnik“, a „Blaž“ u svojoj pošti odgovara na više pisama i pitanja „makovica“ i „makovaca“ koji se sami počinju plašiti vlastite ovisnosti o mobitelima. O dobrome strahu − Strahu Božjem − na djeci privlačan način piše u „Psihotestu“.

Kao „svetac mjeseca“ podrobno je predstavljen sveti Juraj, o kojem razmišlja i „ministrant Jura“, a sveta Cita prikazana je kao sasvim posebna djevojčica kojoj su i anđeli pomagali peći kruh. „Vjeroistražitelji“, poseban prilog za vjeroučenike od 1. do 4. razreda, na putu (do) mira − uz obilje kreativnih zadataka − otkriva kako žive istinski Isusovi prijatelji. Baš kao „petaš Gabriel“, dječak koji i s teškom bolešću živi radosno svjedočeći Isusovu ljubav, predstavljen u rubrici „Razgovori ugodni“. Prijatelje poput njega valja izmoliti i za njih moliti, o čemu poučava redovita rubrika „Učimo moliti“.

Priče, zagonetke, šale, glavolomke, pitalice i nagradni zadaci neizbježan su dio i novoga „Maka“, čije središte resi prvopričesnička „pozivnica/čestitka“, koju će do idućega broja časopisa tek slavljenički dotjerati njegove čitateljice i čitatelji.

Ključne riječi:
Mali Koncil - Mak novi broj