Budi dio naše mreže
Izbornik

Iz tiska izišao Katolički tjednik

Sarajevo (IKA)

Iz tiska je izišao 43. broj Katoličkog tjednika koji u središtu tematizira odnos prema domovini u prigodi XIX. molitvenog dana za domovinu na Bobovcu.

Tako je svoj Uvodnik glavni urednik vlč. Josip Vajdner, naslovio Bosanski tronožac.

U ovotjednom Izlogu  tjednik donosi izvješća o liturgiji biskupskog ređenja mons. Milana Stipića u Križevcima te o proslavi Dana Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Sarajevu.

O središnjoj temi broja Katolički tjednik donosi intervjuu s Leonardom Valentom, profesorom povijesti u Katoličkom školskom centru Sv. Josip u Sarajevu.

Rubrika  Reportaže  donosi priču o Srebrnom gradu u kojem je rođen kralj – Srebreniku u sjeveroistočnoj Bosni.

U novoj rubrici Odjek Riječi Božje profesor Starog zavjeta na sarajevskom Katoličkome bogoslovnom fakultetu dr. vlč. Dubravko Turalija piše o temi Nadahnuće i istina Svetoga pisma.

Rubrika  Zov misija donosi razgovor s misionarkom u Beninu s. Jacintom Petrović, koja je poručila da Bog zove i kad je korona na djelu.

Razmišljanje naslovljeno Zbogom Bosno, danke Deutschland!, tematizira glavni razlog odlaska (mladih) ljudi iz BiH, a koji se prema analizi Deutsche Wellea očituje u stalnom političkom konfliktu.

Rubrika Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti: Novi Travnik – Sjećanje na stradale u Drugom svjetskom ratu; Sarajevo – Proslavljen patron župe sv. Luke; Široki Brijeg – Upriličen XII. simpozij Stopama pobijenih.

Katolički tjednik donosi i standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Ključne riječi:
katolički tjednik