Budi dio naše mreže
Izbornik

Iz tiska izišao Katolički tjednik 37/ 2021.

Sarajevo (IKA)

Iz tiska je izišao 37. broj Katoličkog tjednika. Središnja temu novoga broja je Franjevačka provincija Bosne Srebrene ususret njezinu patronu Uzvišenju Svetoga Križa, objavljeno je na mrežnoj stranici portala Katoličkog tjednika Nedjelja.

Glavni urednik Josip Vajdner svoj je Uvodnik naslovio Drugo vrijeme, isti zahtjevi, osvrćući se na aktualni Papin pohod Mađarskoj i Slovačkoj. Sugovornik u ovotjednom Intervjuu, u skladu s temom broja kojom je ilustrirana i naslovnica, je provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić.

U izlogu su izvješća o Otvorenju skupštinskih zasjedanja Prve sinode Vrhbosanske nadbiskupije; Zlatnoj misi nuncija Pezzuta i Papinom sudjelovanju na 52. međunarodnom euharistijskom kongresu. Patron Bosne Srebrene bio je povod i da u Reportaži bude prikazana franjevačka župa i to onu u Novoj Biloj posvećenu Svetom Duhu, naslovljena: Uz fratre vjerovjesnike živjeti sadašnjost i čuvati prošlost.

Ljudi, život, običaji – jedna od naših najzanimljivijih rubrika ovaj tjedan donosi priču o najstarijem franjevcu Bosne Srebrene fra Velimiru Zirdumu koji je Fratar najstariji tijelom, ali mlad i vedar. U povremenoj rubrici Crkva i učiteljstvo, prikazan je osvrt Vrijednost rada u enciklici Laborem exercens, koju je na blagdan Uzvišenja Svetog Križa, prije točno 40 godina objavio papa Ivan Pavao II.

Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti: Rama-Šćit – Mons. Vukšić predslavio misu na Malu Gospu; Gorica/Livno – Preminuo fra Bogdan Jolić; Osova – Posveta oltara i blagoslov crkve; Sarajevo – Preminuo dr. vlč. Marinko Perković.

Standardne rubrike i novi videoprilozi i ostali razni sadržaji dostupni su na portalu Nedjelja, Facebook stranici Nedjelja te istoimenom Youtube kanalu i Instagram profilu, objavljeno je na mrežnoj stranici portala Katoličkog tjednika Nedjelja.