Budi dio naše mreže
Izbornik

Iz tiska izišao novi broj Katoličkog tjednika

Sarajevo (IKA)

Novi broj Katoličkog tjednika 21/2022. posvećen je Danu mladih koji se u Vrhbosanskoj nadbiskupiji tradicionalno obilježava u svibnju, izvijestio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Tim povodom Josipa Prskalo je razgovarala sa studentskim kapelanom Grada Zagreba, don Boscovim „sinom“, don Davidom Leskovarom. U uvodniku pod naslovom Generacijska ekologija, glavni urednik Josip Vajdner podsjeća da „Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, nego smo ju posudili od svoje djece“.

O agresiji Rusije na Ukrajinu zabilježen je razgovor s čelnikom Caritasa ukrajinskih rimokatolika vlč. Vyacheslavom Grynevychom, koji iz prve ruke svjedoči o izazovima s kojima se susreće Crkva i ukrajinski narod. Reporterska ekipa Tjednika posjetila je Kućane, znane i kao „mali Vatikan“, mjesto u Općini Prozor-Rama u kojem je filijala Župe sv. Ante u Gračacu.

U stalnoj rubrici Razmišljanja Josip Vričko donosi sarajevsku ratnu priču pod naslovom „Može li Srbin prebrojavati djecu koju su ubili Srbi“ o aktualnom prijeporu o broju ubijene sarajevske djece tijekom srpske agresije. U Odjecima prošlosti, Ivo Tomašević donosi tekst pod naslovom „Kardinalski grimiz Vrhbosansku crkvu krasi, da se vjera katolička u njoj nikad ne ugasi“, izvijestio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.