Budi dio naše mreže
Izbornik

Izabran novi predsjednik Katoličkog društva „Ivan Antunović“

Subotica (IKA)

Katoličko društvo „Ivan Antunović“ iz Subotice, u petak 28. svibnja u Pastoralnom centru „Augustinianum“ održalo je svoju redovitu godišnju skupštinu, na kojoj je nakon četiri godine izabrano novo rukovodstvo. Skupštini je prisustvovao i subotički biskup Slavko Večerin.

Novi predsjednik Katoličkog društva „Ivan Antunović“ je župnik u Baču i Plavni i dekan Bačkog dekanata Josip Štefković. Za potpredsjednicu Društva izabrana je spec. dr. med. Marija Mandić, a za tajnicu Emina Kujundžić.

Izabrani su i novi pročelnici odjela, rizničar, kao i dva neovisna člana Vijeća, koje broji ukupno 11 članova, od kojih, prema Statutu, trećina moraju biti svećenici Subotičke biskupije.

Pred skupštinom je predstavljeno izvješće o radu, financijsko izvješće za proteklu 2020., kao i plan i program rada za 2021. godinu. Dosadašnji predsjednik vlč. dr. Ivica Ivanković Radak istaknuo je najvažnije aktivnosti Društva u proteklom razdoblju, naglasivši značaj podizanja spomenika biskupu Ivanu Antunoviću u Subotici, kao plod zajedničke inicijative Hrvatskog nacionalnog vijeća, Katoličkog društva „Ivan Antunović“ i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Potpredsjednik Lazar Cvijin izrazio je zahvalnost vlč. Ivankoviću Radaku u svoje ime i u ime Hrvatskoga nacionalnog vijeća te je kazao da su uvijek imali dobru suradnju i da je ponosan na rezultate koje je Društvo postiglo u prethodnom razdoblju.

Skupštini je nazočio i subotički biskup Slavko Večerin, koji je pozdravio sve članove Društva i čestitao dosadašnjem predsjedniku na uspješnom vođenju Društva. Biskup je istaknuo značaj postojanja i rada Katoličkog društva „Ivan Antunović“ za Subotičku biskupiju i grad u kojem djeluje i podržao je novog predsjednika vlč. Josipa Štefkovića u daljem radu.

Na koncu svojega predsjedanja, vlč. dr. Ivica Ivanković Radak uputio je riječi zahvalnosti svim članovima Društva koji su tijekom 30 godina radili u Društvu, kao i svim udrugama s kojima ono surađuje. Kazao je i da je zahvalan svima koji su na čelu udruga i koji marljivo rade, uz velike žrtve.

Novi predsjednik vlč. Josip Štefković obratio se svim nazočnima i osobito je zahvalio svima koji su prihvatili obnašati dužnosti u Vijeću Katoličkog društva „Ivan Antunović“. Iskazao je spremnost za suradnju i zamolio sve članove Društva za podršku u daljnjim nastojanjima.