Budi dio naše mreže
Izbornik

Izabrano Nacionalno vijeće OFS-a u BiH i održana redovna godišnja skupština Frame BiH

Rama (IKA)

Na Šćitu, u Rami, 8. i 9. lipnja održan je Nacionalni izborni kapitul Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) u BiH, na kojem je izabrano novo Nacionalno vijeće koje će bratstvo voditi naredne tri godine. Istovremeno je održana i redovna, godišnja Nacionalna skupština Frame BiH.

Izborima za novo Vijeće predsjedao je generalni ministar Franjevačkog svjetovnog reda Tibor Kauser, dok je u ime Crkve izborima svjedočio predstavnik Konferencije generalnih duhovnih asistenata fra Stefan Acatrinei, OFMConv. Nazočilo je 26 od 34 člana Kapitula te su nakon tajnog glasanja izabrani: Mirela Barbarić za nacionalnu ministru, Zlatko Špoljarević za doministra, Marija Dilber za tajnicu, Mladen Bosankić za blagajnika, Ivana Alpeza za učiteljicu formacije, Ivana Vidović za međunarodnu vijećnicu te Magdalena Brbor kao povjerenica za Framu. Dodatno je izglasana i zamjenica međunarodne vijećnice, Ana Naletilić.

U isto vrijeme na Šćitu je održana i redovna, godišnja Nacionalna skupština Franjevačke mladeži. Generalni ministar i generalni duhovni asistent su iskoristili ovu priliku te se susreli i sa Framašima te kako su rekli, nose sa sobom iz Bosne i Hercegovine vrlo pozitivne dojmove. Kako Framu, tako i Svjetovni red u BiH smatraju vrlo zrelima te su dali ohrabrenje da se istim putem nastavi i dalje snažno svjedočiti katoličku vjeru, franjevačku duhovnost i bratsko zajedništvo.

Održavanje Kapitula OFS-a i Skupštine Frame na nacionalnoj razini u isto vrijeme i na istom mjestu, lijepa je tradicija koja se njeguje iz godine u godinu te koja doprinosi jačanju zajedništva.