Budi dio naše mreže
Izbornik

Izišao novi broj Movisa

Zürich (IKA)

Novi broj Movisa (Glasila Hrvatskih katoličkih misija u Švicarskoj) izišao je 27. lipnja 2024. pod naslovom „Vaš trud u Gospodinu nije uzaludan“ (1 Kor 15, 58).

U uvodniku glavni urednik piše o razlici između dana odmora i praznika.

Fra Tomislav Pervan pod rubrikom „Tema broja“ napisao je tekst o sv. Ivanu Krstitelju „Otvoreno govorit o Isusu Kristu“. Voditelji misija su predstavili život u 12 hrvatskih misija, od travnja do lipnja 2024. Intervju je vođen s prof. dr. Draganom Primorcem. U novoj rubrici „Pismo vjernicima u Švicarskoj“ nalazi se pismo nacionalnog ravnatelja dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislava Markića.

„Prilog za male i mlade“ pripremila je Dragičević Gabrijela. Kristina Galović je pripremila stranicu „Hrvatska nastava u švicarskoj konfederaciji“. O Zdravom odgoju piše doc. sc. Katarina Šimić, psiholog i psihoterapeut pod supervizijom. Prilog za rubriku „Gerontologija“ napisala je Anđelka Čuljak. Tekstove vezane uz Međugorje potpisuju fra Marinko Šakota i fra Branko Radoš.

Gvardijan fra Bono Tomić napisao je „Kraljeva Sutjeska biser u srcu Bosne“, reportažu o franjevačkom samostanu u Kraljevoj Sutjesci. U ovaj broj uvršteno je i pismo sv. Franje sv. Antunu, povodom 800. obljetnice tog pisma. Prof. dr. Miro Jakovljević napisao je članak „Protiv depresije udruženim snagama“. Reportažu o CROMIN-u 2024. napisao je fra Goran Azinović, a o 56. zavjetnom hodočašću Hrvata iz Švicarske Majci Božjoj u Einsiedeln fra Iko Skoko.

U povodu europskog prvenstva u nogometu, izbornik Zlatko Dalić napisao je pozdrave svim Hrvatima u Švicarskoj. Na zadnjoj stranici je članak o Marku Maruliću Hrvoja Lončarevića. Ovaj drugi broj u 55. godini izlaženja MOVIS-a ima 60 stranica. MOVIS se šalje na 12.000 u CH i 300 adresa izvan CH.