Budi dio naše mreže
Izbornik

Izaslanstvo međunarodnoga teološkog časopisa „Communio“ kod nadbiskupa Barišića

Split (IKA)

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić primio je u petak 3. svibnja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu izaslanstvo međunarodnoga teološkog časopisa „Communio“.

Na sastanku je bio i mons. Nediljko Ante Ančić, pastoralni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije.

Na početku susreta dr. don Ivica Raguž, glavni urednik hrvatskoga izdanja „Communia“, zahvalio je nadbiskupu Barišiću na gostoprimstvu.

Mons. Barišić gostima je objasnio povijesno utemeljenje Splitsko-makarske nadbiskupije, posebno se osvrćući na život i mučeništvo sv. Dujma. Zatim ih je upoznao sa značajnijim povijesnim likovima, ističući književnika Marka Marulića. Govorio je i o aktivnostima u mjesnoj Crkvi i mnogobrojnim pastoralnim projektima te ih je upoznao s ustrojstvom i radom Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Godišnja sjednica međunarodnog časopisa „Communio“ ove je godine održana u Splitu uz prisustvo predstavnika iz cijeloga svijeta (Francuska, Njemačka, Češka, Mađarska, Slovenija, SAD, Nizozemska, Argentina i Poljska), koji su nadbiskupu Barišiću predstavili rad časopisa u svojim zemljama.

Ključne riječi:
barišić izaslanstvo communio