Budi dio naše mreže
Izbornik

Izišao novi broj revije „Svjetlo riječi“ za ožujak

Sarajevo (IKA)

Iz tiska je izišao uskrsni broj revije „Svjetlo riječi“ s naslovom „Sretan Uskrs: Istinska budućnost“, izvijestilo je u ponedjeljak, 4. ožujka 2024. Uredništvo.

Temu broja je podrobnije pojasnio prof. dr. Hrvoje Kalem pišući o tome na koji način, iz perspektive današnjeg vremena, se može razumjeti događaj uskrsnuća, koje značenje ono nosi za ljude danas te na koji način se u uskrsnuću isprepliću prošlost, sadašnjost i budućnost.

Osim tekstova koji se bave temom Uskrsa, novi broj revije obogaćen je i drugim raznovrsnim tekstovima s područja vjere, društva i kulture od kojih je Uredništvo izdvojilo sljedeće: tekst Marka Karamatića u kojem piše o posljedicama koje u društvenoj svijesti ostavljaju neki od popularnih ideoloških pokreta nastalih s ciljem mijenjanja ustaljene slike društva i pojedinca. Tekst don Josipa Mužića o Stepinčevoj Crkvi i tekst don Damira Šehića koji postavlja pitanje „Mora li čovjek biti podložan Božjem zakonu?“

„Revija i ovoga mjeseca donosi zanimljiv razgovor pa iskoristite priliku i pročitajte što kroz svoje odgovore poručuje fra Anđelko Barun govoreći o povijesti kao učiteljici života“, poručilo je Uredništvo.

Uskrsni broj revije prožet je i pričama o putovanjima – onim stvarnima, ali i metaforičkima pa tako čitatelji imaju priliku pročitati tekst fra Damira Pavića koji opisuje svoje iskustvo putovanja u marijansko svetište „Naša Gospa od Covadonge“ u Španjolskoj ili tekst prof. Dalibora Balliana koji piše o poljskom gradu Krakovu.

O temi „što čovjeka čini vrijednim postojanja“ govori tekst fra Josipa Ikića o duhovnom putovanju i hodu na putu svetosti; tekst Stjepana Licea koji piše o putovanju prostorima života dok fra Danijel Nikolić i profesorica Silvana Fužinato pišu o uzetomu i bratu Filipu koji su susreli Krista i sv. Franju Asiškog što je odredilo tijek njihovih daljnjih životnih putovanja.

Revija nudi i članke o književnosti, glazbi, hrani i zdravlju te donosi novosti iz cijeloga svijeta kao i zabavne sadržaje za sve generacije u obliku nagradne križaljke i prijedloga kreativnih aktivnosti u okviru rubrike „Roditeljima i djeci“.

Svoj primjerak revije čitatelji mogu pronaći u najbližem župnom uredu ili u knjižarama Svjetla riječi u Vitezu i Livnu. Može ga se naručiti pozivom na broj telefona – 033 726 200 ili e-mailom na – pretplata@svjetlorijeci.ba.

Ključne riječi:
FMC Svjetlo riječi novi broj