Budi dio naše mreže
Izbornik

Izišao novi broj revije „Svjetlo riječi“ za veljaču

Sarajevo (IKA)

Iz tiska je izišao novi broj revije „Svjetlo riječi“ s naslovom „Korizma: Molitva i iscjeljenje“, izvijestilo je u srijedu, 7. veljače 2024. Uredništvo.  

Kao uzdizanje duše Bogu, molitva se na različite načine nalazi u životu svake religiozne svijesti, a u kršćanskoj tradiciji Božja prisutnost čovjeka oslobađa i iscjeljuje, dajući mu snagu za novi početak i ustrajnost na ispravnom, Božjem putu.

Kako bolje razumjeti moć molitve te kako ona može utjecati na zdravlje i opće dobro, u tekstu objavljenom u novom broju, pojasnio je voditelj Centra za hagioterapiju u Međugorju fra Anto Radoš, dok fra Josip Ikić i Stjepan Lice u svojim tekstovima pišu o molitvi kao dijalogu ljubavi i prostoru čovjekovog susreta s Bogom.

U novom broju revije, osim naslovne teme, obuhvaćene su i ostale s područja vjere, društva i kulture. Između ostaloga, čitatelji mogu pročitati tekstove i o potrebi i važnosti obraćenja, o surogatstvu kao „tvornici ljudi“, o moralnom razlučivanju, o važnosti učinkovite komunikacije te informativan tekst Borisa Havela o Svetoj Zemlji.

Tekstovi u novome broju za veljaču tematiziraju književnost, film i glazbu, a čitatelji mogu saznati informacije o Maloj školi u Varešu koja je tema reportaže novoga broja ili o mjestima koja su suradnici Svjetla riječi predstavili u rubrikama „Putopisi“ i „Mjesta svetošću prožeta“: gradu Banska Bistrica u Slovačkoj i marijanskom Svetištu Naše Gospe od Le Puy u Francuskoj.

Primjerak revije zainteresirani mogu potražiti u najbližem župnom uredu ili u knjižarama „Svjetla riječi“ u Vitezu i Livnu ili ga naručiti pozivom na broj telefona 033 726 200 ili e-mailom na pretplata@svjetlorijeci.ba.

Ključne riječi:
novi broj Svjetlo riječi