Budi dio naše mreže
Izbornik

Izravni prijenos misnog slavlja na Obiteljski dan i Dan djedova, baka i starijih osoba na Kupresu

Sarajevo/Kupres (IKA/KTA)

Svečanu misu koju će u nedjelju 30. srpnja u 11 sati u župnoj crkvi Svete Obitelji na Kupresu predvoditi predsjednik Vijeća za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine banjolučki pomoćni biskup Marko Semren u zajedništvu s mostarsko-duvanjskim biskupom i apostolskim upraviteljem trebinjsko-mrkanskim Petrom Palićem, bit će moguće pratiti u izravnom prijenosu na RTV Herceg-Bosne, Laudato TV, Kupreškom radiju i Radio Mariji BiH.

Na kraju mise 14 bračnih parova, koji slave 25. – srebrnu obljetnicu bračnog zajedništva i šest obitelji koje obilježavaju 50. – zlatnu obljetnicu braka, primit će uspomenu s apostolskim blagoslovom. Tijekom mise bit će i dva krštenja.

„U ime svih članova Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pozivam ponajprije voditelje župnih zajednica da sljedeće nedjelje u središte stave obitelj. Svesrdno potičem da se toga dana u svim našim biskupijama tijekom svih misnih slavlja i molitvenih okupljanja moli za obitelj koja je temelj Crkve, naroda i društva. U ovom vremenu, kada je obitelj napadnuta s raznih strana i u vrijeme kada su i članovi naših župnih zajednica u napasti podleći ‘civilizaciji smrti’, potrebno je neumorno promicati važnost obitelji, međusobnog darivanja u bračnom zajedništvu i otvorenosti rađanju novog života. Osim što brojne naše župe uništene ratom i brojnim nedaćama u poraću i što veći broj mladih napušta ovu zemlju, sve je više prisutna napast zatvaranja prema ljubavi u bračnom zajedništvu i darivanju djece koja su jedina istinska budućnost i Crkve i naroda“, napisao je biskup Semren u uvodu prigodne knjižice koju je online objavilo Vijeće za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kao pomagalo u pripravi za ovaj dan.

Program u župnoj crkvi Svete Obitelji na Kupresu:

Subota, 29. srpnja 2023.

19:00 sati – euharistijsko slavlje predvodi predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić

20:00 – klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu predvodi vrhbosanski nadbiskup u miru kardinal Vinko Puljić

Nedjelja, 30. srpnja 2023.

10:00 sati – molitva krunice uz meditativne tekstove

11:00 sati – svečano euharistijsko slavlje: predvodi predsjednik Vijeća za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine banjolučki pomoćni biskup Marko Semren. Na kraju mise je podjela uspomene s apostolskim blagoslovima bračnim parovima koji slave srebrnu (25) i zlatnu (50) obljetnicu bračnog zajedništva.