Budi dio naše mreže
Izbornik

Jedinstvena procesija lađama s Gospinim kipom

Vlaka (IKA)

Župa Slivno Ravno - Vlaka blagdan Gospe od Zdravlja proslavila je u četvrtak 21. studenoga misnim slavljima u crkvi Gospe od Zdravlja na Vlaki te jedinstvenom tradicionalnom procesijom lađama s Gospinim kipom po Maloj Neretvi uz pratnju limene glazbe iz Opuzena.

Jutarnju hodočasničku misu predvodio je župnik don Mario Mihanović, a središnju u popodnevnim satima kojoj je prethodila procesija don Ivan Terze, SDB, župnik župe Pomoćnice kršćana iz Splita u koncelebraciji župnika don Marija, don Mladena Margete i don Domagoja Jelača. Misno slavlje animirali su pučki pjevači i župni zbor.

„Na ovom mjestu danas molimo za ovu župu, za ovaj kraj, za ovaj blagoslovljeni kraj, molimo za naše mlade, naše obitelji – da ne odu s ove zemlje, ovog mjesta, da vjeruju da se ovdje može živjeti, da se može raditi, da će ova zemlja ponovno dati, da ovo može ponovno biti kako je bilo prije trideset godina – blagoslovljeni, najplodniji kraj Hrvatske. Može bit, ali moramo se okrenuti Bogu, jer bez Boga ne možemo ništa, bez Boga neće naša Domovina ići naprijed“, poručio je brojnim vjernicima Terze, čestitajući blagdan zaštitnice – Gospe od Zdravlja.

Mise u trodnevnici predvodili su don Ivica Barišić, don Ante Bitunjac i don Davor Berezovski.