Budi dio naše mreže
Izbornik

Kalendar slavlja kojima će predsjedati Papa u predstojećem razdoblju

Vatikan (IKA)

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 29. listopada raspored slavlja kojima će predsjedati papa Franjo u predstojećem razdoblju i božićnom vremenu.

U ponedjeljak 4. studenoga Sveti će Otac u vatikanskoj bazilici u 11.30 sati saviti misu zadušnicu za kardinale i biskupe koji su umrli u minulih godinu dana.

U nedjelju 17. studenoga, na 33. nedjelju kroz godinu, u 10 sati slavit će misu povodom Svjetskog dana siromašnih, a od utorka 19. do utorka 26. studenoga boraviti u apostolskom pohodu Tajlandu i Japanu.

U nedjelju 8. prosinca, na svetkovinu Bezgrešnoga začeća Blažene Djevice Marije, papa Franjo će na Piazza Spagna u 16 sati predsjedati pobožnošću u čast Bezgrešne, a u četvrtak 12. prosinca, na blagdan Gospe Guadalupske, u 18 sati misnim slavljem za Latinsku Ameriku.

Raspored liturgijskih slavlja kojima će predsjedati papa Franjo u božićnom vremenu:

U svetoj noći u utorak 24. prosinca Papa će u vatikanskoj bazilici slaviti misu polnoćku s početkom u 21.30 sati.

Na svetkovinu Rođenja Gospodinova, u srijedu 25. prosinca, sa središnje lože vatikanske bazilike u 12 sati Sveti Otac će uputiti svoju božićnu poruku svijetu i podijeliti blagoslov Gradu i svijetu („Urbi et Orbi“).

Posljednjega dana građanske godine, u utorak 31. prosinca, u bazilici Sv. Petra u 17 sati predvodit će molitvu Prve večernje svetkovine Bogorodice Marije nakon koje će biti izloženo Presveto te otpjevan svečani Te Deum za završetak građanske godine.

Prvoga dana nove godine, u srijedu 1. siječnja 2020., kada se u Crkvi slavi svetkovina Bogorodice Marije te 53. svjetski dan mira, Papa će u vatikanskoj bazilici predvoditi misu s početkom u 10 sati.

Na svetkovinu Bogojavljenja, u ponedjeljak 6. siječnja, predvodit će misu u vatikanskoj bazilici s početkom u 10 sati.

U nedjelju 12. siječnja, na blagdan Krštenja Gospodinova, Papa će u Sikstinskoj kapeli predsjedati misnim slavljem u 9.30 sati tijekom kojeg će podijeliti sakrament krštenja nekoliko djece.