Budi dio naše mreže
Izbornik

Kancelar Helmut Kohl pokopan je s krunicom i molitvenikom u rukama

Berlin/München (IKA)

Bivši njemački savezni kancelar, katolik Helmut Kohl, koji je preminuo 2017. u dobi od 87 godina, pokopan je s krunicom koju mu je darovao papa Ivan Pavao II. i molitvenikom, prenosi katolisch.de u srijedu 10. svibnja iz knjige novinara koji je bio blizak s Kohlom.

Bivši glavni urednik lista „Bild” i Kohlov prijatelj Kai Diekmann u knjizi „Ja sam bio BILD” (Ich war BILD) koja je upravo izišla iz tiska, piše kako je Kohlova supruga Maike Kohl-Richter nakon njegove smrti 16. lipnja 2017. u ruke preminuloga stavila krunicu koju mu je darovao papa Ivan Pavao II.

„Maike je u ruke preminulog bivšeg kancelara položila krunicu. Znam da mu ju je darovao papa Ivan Pavao II.”, piše Diekmann, koji je bio uz Kohla na samrtnoj postelji i objavio vijest o smrti. Osim krunice, u pokojnikovim rukama bio je i molitvenik, piše Diekmann. Napisao je i kako je s pokojnikovom suprugom, koja je zapalila svijeću, uz Kohlovo tijelo izmolio Očenaš.

Uz brojne zajedničke doživljaje s Kohlom, Diekmann je opisao i posjet katedrali u Speyeru, gdje su njih dvojica zajednički sjedili u klupi i slušali orgulje nakon što je Kohl zamolio orguljaša da svira za njih.

Helmut Kohl je bio jedan od državnika ključnih za međunarodno priznanje Republike Hrvatske.

 

Ključne riječi:
Helmut Kohl krunica molitvenik