Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Bozanić: Katedrala Notre Dame je jedinstveni simbol francuske kršćanske baštine

Zagreb (IKA)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je 16. travnja pismo pariškom nadbiskupu Michelu Aupetitu, izrazivši duhovnu blizinu Crkvi u Francuskoj i francuskom narodu nakon požara u pariškoj katedrali Notre Dame.

„Potresla nas je vijest o strašnom požaru koji se dogodio u katedrali Notre Dame u Parizu. Pogođen je jedinstveni simbol francuske kršćanske baštine i nacionalnog identiteta, svjetska građevina povijesnog i kulturnog značenja. Preuzvišeni, u osobno ime i uime Zagrebačke nadbiskupije, izražavam duhovnu blizinu Vama, Crkvi u Parizu, cijeloj Francuskoj i francuskom narodu.
Oštećena je sakralna građevina iz koje su se stoljećima uzdizale molitve i vapaji te koja je tijekom povijesti bila mjesto susreta Boga i čovjeka. Neka nas ovaj žalosni događaj potakne na zajedništvo molitve i probudi žeđ za Božjom prisutnošću u društvu.
Preuzvišeni Gospodine, ušli smo u slavlje svetih vazmenih otajstava, pratimo stoga Isusa Krista koji se nalazi pred otajstvom muke i smrti te se predaje u ruke Očeve da bi nas doveo u novost Uskrsnuća. Rado Vas se spominjem u molitvi prigodom svetkovine Kristova Uskrsnuća, s iskrenom željom da Vas Uskrsli Krist obdari svojim mirom“, napisao je kardinal Bozanić nadbiskupu Aupetitu.