Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Bozanić na Stepinčevu grobu molio za zaustavljanje pandemije koronavirusa

Zagreb (IKA)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, zajedno s pomoćnim biskupima zagrebačkim Ivanom Šaškom i Mijom Gorskim, u zagrebačkoj je katedrali u četvrtak 19. ožujka na spomendan svetoga Josipa, zaštitnika Republike Hrvatske i hrvatskoga naroda, na grobu blaženoga Alojzija Stepinca molio za zaustavljanje pandemije koronavirusa u cijelome svijetu, Europi i Domovini, izmolivši Molitvu u vremenu širenja bolesti.

Kardinal i pomoćni biskupi zaustavili su se kratko pred oltarom sv. Josipa u molitvi i pjesmi u čast Zaštitniku Opće Crkve. Zatim su se uputili prema Kamenim vratima ulicama Grada Zagreba. Pred likom Majke Božje Zaštitnice Grada Zagreba Kardinal i pomoćni biskupi izmolili su molitvu Majci Božjoj od Kamenitih vrata Ivana Pavla II., pape.

Želeći očitavati svoju blizinu, Kardinal i zagrebački biskupi svojom su molitvom zazvali završetak pandemije koja pogađa Hrvatsku i svijet, moleći za ozdravljenje oboljelih, utjehu ožalošćenima, nadu obiteljima i prijateljima, te za sve zdravstvene djelatnike, liječnike, bolničare i one koji ovih dana svojim radom jamče funkcioniranje društva.
Molitva se izravno prenosila na službenoj Facebook stranici Zagrebačke nadbiskupije.