Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Bozanić primio dr. Esther Gitman

Zagreb (IKA)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u srijedu 12. veljače u Nadbiskupskom dvoru dr. Esther Gitman, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

U srdačnom razgovoru kardinal Bozanić i dr. Gitman osvrnuli su se na različite projekte koje Zagrebačka nadbiskupija i dr. Gitman provode s ciljem upoznavanja javnosti, naročito mladih, sa svjedočanstvom života blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

U razgovoru je istaknuto da je dokumentarni film Višnje Starešine, koji je premijerno prikazan u Hrvatskome narodnom kazalištu uoči proslave Stepinčeva, uspješan primjer takvih projekata. Dr. Gitman izrazila je zadovoljstvo osobnog sudjelovanja u filmu te istaknula važnost svjedočanstva obitelji Levanon iz Izraela koja je istražujući povijest spašavanja svoje obitelji došla do lika zagrebačkog nadbiskupa bl. Alojzija Stepinca.

Dr. Gitman upoznala je kardinala i sa svojim aktualnim znanstvenim istraživanjima te mu zahvalila na svemu što čini u izgradnji i osnaživanju odnosa hrvatskog i židovskog naroda.

Kardinal Bozanić je na kraju susreta zahvalio dr. Gitman na zauzetom i nesebičnom promicanju istine o životu kardinala Stepinca.

Susretu je nazočio i rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić.