Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Bozanić primio predsjednika Komisije Njemačke BK za Crkvu u svijetu

Zagreb (IKA)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u četvrtak 25. travnja u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu mons. dr. Ludwiga Schicka, predsjednika Komisije Njemačke biskupske konferencije za Crkvu u svijetu, koja koordinira rad humanitarnih tijela te Konferencije, među kojima su akcija Missio, Misereor, Adveniat i Renovabis.

U srdačnom razgovoru kardinal je zahvalio mons. Schicku na dosadašnjoj pomoći Njemačke biskupske konferencije u realizaciji pastoralnih, karitativnih i socijalnih projekata na području Zagrebačke nadbiskupije te ga upoznao s pastoralnim izazovima i budućim planovima Crkve zagrebačke s obzirom na smjernice koje je zacrtala Druga sinoda Zagrebačke nadbiskupije.

Uz mons. dr. Schicka susretu su nazočili dr. Christian Hartl, direktor Renovabisa, Ulrich Pöner, voditelj odjela Njemačke biskupske konferencije za odnose s Crkvom u svijetu, Helmut Wiesmann, djelatnik u tajništvu Njemačke biskupske konferencije zadužen za područje Crkve u svijetu s obzirom na migracije, dr. Jörg Basten, referent Renovabisa za projekte koji se ostvaruju u Hrvatskoj. Uz kardinala Bozanića susretu su nazočili mons. dr. Ivan Šaško, zagrebački pomoćni biskup i preč. mr. Marko Kovač, biskupski vikar za pastoral Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal je gostima iz Njemačke darovao spomen-medalju Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije.