Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal DiNardo poručio predsjedniku Trumpu: Nove mjere o migrantima su neprihvatljive!

Washington (IKA)

Predsjednik Biskupske konferencije SAD-a kardinal Daniel DiNardo pozvao je u pismu predsjednika Donalda Trumpa da ponovno razmotri mjere sigurnosti u odnosu na useljenike.

Osuđujem taj pristup jer je u našim župama stvorio ozračje straha i zato što na granici uzrokuje neprihvatljivu patnju tisuća djece, budući da carinske vlasti razdvajaju obitelji, napisao je kardinal i izjavio da je obmanjujuća i neprihvatljiva metoda koju koristi agencija za imigrante želeći kroz svoje planove odvratiti stanovnike Srednje Amerike od bijega iz svojih krajeva.

Suprotno je američkim i kršćanskim vrijednostima pokušati spriječiti ljude da emigriraju ako bježe da bi spasili svoj život i našli sigurnost za svoju obitelj, nastavio je kardinal DiNardo, protiveći se odluci koju je 16. srpnja donio SAD kako bi promijenio prijave tražitelja azila, dodajući još prepreka onima koji bi imali pravo na njega. Prema novom zakonu migranti koji dolaze u SAD s jugozapadne granice neće se smatrati prikladnima za podnošenje zahtjeva za azil ako ne podnesu zahtjev za sigurnim smještajem u trećoj zemlji, u koju moraju otići da bi potom putovali u Sjedinjene Američke Države, prenosi Vatican News.

To nas udaljava od moralne dužnosti i sprečava Sjedinjene Američke Države preuzeti vodeću ulogu u međunarodnoj zajednici kao jamac prava na azil, napisao je kardinal DiNardo i pozvao da se umjesto djelovanja izvršnim odredbama, pravilima i prijetnjama, traže uzroci i prava rješenja humanitarne krize koja potiče obitelji da bježe kako bi spasile svoje živote, te da se provede humana reforma imigracijskog sustava u kojem neće nedostajati suosjećanja i dostojanstva, prenijela je katolička tiskovna agencija SIR.

Ključne riječi:
di nardo migranti trump