Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: migranti

Papa Franjo krenuo prema DR Kongu

Počelo je 40. apostolsko putovanje pape Franje. DR Kongo i Južni Sudan su 59. i 60. zemlja koje će Sveti Otac posjetiti. Prema glavnom gradu DR Konga, Kinshasi, krenuo je 31. siječnja u 8:29 iz talijanske zračne luke Fiumicino.

Prijepodnevna predavanja drugoga dana 63. TPT-a

Drugog dana 63. Teološko-pastoralnog tjedna u Zagrebu, u srijedu 25. siječnja 2023., u prvom dijelu programa predavanja su održali dr. sc. Jakov Žižić, o. Stanko Perica i Ana Marčinko te prof. dr. don Mladen Parlov.

Papa Franjo se susreo s Diplomatskim zborom pri Svetoj Stolici

Papa Franjo primio je u ponedjeljak 9. siječnja u audijenciju Diplomatski zbor pri Svetoj Stolici te je, između ostaloga, zatražio da se prekine „besmisleni sukob“ u Ukrajini i da se ukine smrtna kazna, počevši od Irana, izvještava Vatican News.

Predsjednica Njemačkog Caritasa: Njemačkoj su potrebni stranci

Njemačka je ovisna o strancima i ovisna je o stranoj radnoj snazi u poljoprivredi, proizvodnji hrane i poslovima čišćenja, izjavila je u nedjelju 18. prosinca u Berlinu predsjednica Njemačkog Caritasa Eva Maria Welskop-Deffaa, objavila je KNA.

Priopćenje o organizaciji Tranzitnog punkta za migrante u Rijeci

Grad Rijeka, HŽ infrastruktura d.o.o., Klinički bolnički centar Rijeka, Isusovačka služba za izbjeglice, Zaklada „Solidarna“, Crveni Križ Grada Rijeke i Caritas Riječke nadbiskupije uputili su u petak 25. studenoga zajedničko priopćenje za medije zbog upita o organizaciji Tranzitnog punkta za migrante u Rijeci. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

1 2 3 15