Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: migranti

Deklaracija „Dignitas infinita“

U Vatikanu je na svetkovinu Blagovijesti – Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. objavljena Deklaracija „Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu“ Dikasterija za nauk vjere. Donosimo u cijelosti tekst Deklaracije.

Na susretu svećenika Bračkog dekanata o pastoralu migranata

Na Veliki četvrtak 28. ožujka svećenici Bračkog dekanata okupili su se u župnoj crkvi svetih Fabijana i Sebastijana u Donjem Humcu. Susret je započeo molitvom časoslova, a potom je predavanje održao o. Stanko Perica, ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi.

Talijanski redatelj i glumac Pif: U onim silosima u Trstu susreo sam Krista

Redatelj, pisac i televizijski autor Pierfrancesco Diliberto Pif gostovao je u srijedu 28. veljače 2024. u emisiji „Radio Vatikan s Vama“ u kojoj je razgovarao s Andreom Mondom, direktorom dnevnog lista Svete Stolice „L’Osservatore Romano“. Prijevod intervjua prenosimo u cijelosti.

Papin Angelus u nedjelju 17. prosinca

Papa Franjo je na Treću nedjelju došašća, 17. prosinca s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje prije i nakon molitve Angelusa.

1 2 3 19