Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: migranti

Na Siciliji kuća za pomoć i integraciju migranata

Župa svete Barbare u Caltanissetti, na središnjoj Siciliji, stavila je na korištenje župnu kuću, u sklopu projekta prihvaćanja i integracije migranata, tražitelja azila i izbjeglica, objavio je 14. srpnja Vatican News.

Papa slavio misu povodom obljetnice svoga pohoda Lampedusi

Na godišnjicu svoga pohoda talijanskom otoku Lampedusi, simbolu stradanja migranata, papa Franjo slavio je u srijedu 8. srpnja misu u Domu svete Marte. Uputio je poziv vjernicima da prepoznaju Isusovo lice u braći i sestrama koji su prisiljeni pobjeći iz svoje zemlje zbog brojnih nepravdi kojima je ranjen naš svijet.

Grčki Caritas traži žurna rješenja za izbjeglice

Na otoku Lezbosu i Hiosu održani su nasilni prosvjedi protiv izgradnje novih prihvatnih centara za izbjeglice. Ravnateljica Grčkog caritasa Maria Alverti izvijestila je da su centri prenatrpani, a ljudi lišeni osnovne pomoći, te da je potrebno žurno intervenirati, prenosi hrvatsko izdanje Vatican Newsa.

Isusovačka služba za izbjeglice o tragičnim događajima na granici Turske i Grčke

U povodu tragičnih događaja s migrantima na granici Turske i Grčke te slijedom odgovora Europske unije kojim je podržala Grčku u odluci da suspendira pravo traženja azila na mjesec dana, Isusovačka služba za izbjeglice – JRS u Hrvatskoj uputila je priopćenje u kojem ističe da je ovakav pristup suprotan svim europskim i međunarodnim pravnim okvirima zaštite temeljnih ljudskih prava.

Meksički biskupi pozvali na ujedinjenje snaga u korist migranata

U Meksiku je održan susret nacionalnog tima za pastoral Meksičke biskupske konferencije, njenog generalnog tajništva i odgovornih prihvatnih centara za migrante u nekoliko biskupija u zemlji, te mreža i ustanova koje djeluju na tom području o maloljetnim migrantima bez pratnje i o reguliranju statusa migranata, prenosi Vatican News.

Konferencija o migrantima u Bosni i Hercegovini

Caritas Italije u rujnu zajedno s Caritasom Bosne i Hercegovine organizira ovogodišnju konferenciju u Sarajevu vezano za migracije u i preko Bosne i Hercegovine, te iz Bosne i Hercegovine. Konferencije pod nazivom „MIGRAMED“ svake godine organizira Caritas Italije u nekoj od zemalja Sredozemlja na kojoj sudjeluju predstavnici nacionalnog i više od pedeset nad/biskupijskih Caritasa iz Italije kako i nacionalni i nad/biskupijski Caritasi zemlje domaćina uz druge pozvane goste.

1 2 3 5