Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: migranti

CCEE: Europa mora pomoći migrantima

Novi predsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) nadbiskup Vilniusa Gintaras Linas Grušas u razgovoru za list "Avvenire" 13. listopada poručio je da je „naša odgovornost pomoći braći i sestrama koje stižu na naša vrata”, prenosi Vatican News.

Novi projekt Isusovačke službe za izbjeglice „Migranti u zajednici“

Isusovačka služba za izbjeglice u Hrvatskoj započela je s izvođenjem još jednog integracijskog projekta, kojim će nastojati smanjiti i spriječiti socijalnu isključenost te potaknuti socijalno uključivanje i integraciju izbjeglica na području Zagreba, Karlovca, Duge Rese i Velike Gorice, prenosi Vatican News.

Caritas Europa objavio izjavu za Svjetski dan izbjeglica

Caritas Europa objavio je 18. lipnja izjavu u povodu 20 godina obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica (20. lipnja) i 70. godišnjice usvajanja Konvencije Ujedinjenih naroda o statusu izbjeglica, u kojoj se posebno osvrće na „Balkansku rutu“.

Isusovačka službe za izbjeglice poziva na humani pristup prema izbjeglicama i migrantima

Ususret Svjetskom danu izbjeglica, koji se obilježava 20. listopada, Isusovačka službe za izbjeglice (JRS) podsjeća kako smo svi zajedno pozvani graditi svijet u kojem izbjeglice i druge prisilno raseljene osobe mogu ostvariti zaštitu, dobiti priliku te aktivno i ravnopravno sudjelovati u životu zajednice, izvještava hrvatski ured Vatican Newsa u srijedu 2. lipnja.

Zajednička poruka predstavnika europskih i afričkih biskupskih konferencija

Na kraju zajedničkog online seminara Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) i Vijeća biskupskih konferencija Afrike i Madagaskara (SECAM) održanom 1. i 2. lipnja na temu „Solidarnost u promicanju ljudskog dostojanstva u svjetlu enciklike Fratelli tutti“, dvadeset predstavnika kontinentalnih biskupskih konferencija Afrike i Europe odobrilo je završnu Poruku upućenu „svoj našoj braći biskupima, svećenicima, đakonima, redovnicima i vjernicima laicima Crkve Božje diljem Afrike i Europe“.

1 2 3 8