Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: migranti

Meksički biskupi pozvali na ujedinjenje snaga u korist migranata

U Meksiku je održan susret nacionalnog tima za pastoral Meksičke biskupske konferencije, njenog generalnog tajništva i odgovornih prihvatnih centara za migrante u nekoliko biskupija u zemlji, te mreža i ustanova koje djeluju na tom području o maloljetnim migrantima bez pratnje i o reguliranju statusa migranata, prenosi Vatican News.

Konferencija o migrantima u Bosni i Hercegovini

Caritas Italije u rujnu zajedno s Caritasom Bosne i Hercegovine organizira ovogodišnju konferenciju u Sarajevu vezano za migracije u i preko Bosne i Hercegovine, te iz Bosne i Hercegovine. Konferencije pod nazivom „MIGRAMED“ svake godine organizira Caritas Italije u nekoj od zemalja Sredozemlja na kojoj sudjeluju predstavnici nacionalnog i više od pedeset nad/biskupijskih Caritasa iz Italije kako i nacionalni i nad/biskupijski Caritasi zemlje domaćina uz druge pozvane goste.

Kardinal Krajewski na potpisivanju sporazuma o reguliranju položaja migranata na jugu Italije

Kao što je obećano tijekom posjeta prošlog rujna, papinski djelitelj milostinje, u ponedjeljak 28. listopada, bio je nazočan potpisivanju sporazuma između Općine i biskupije San Severo u talijanskoj regiji Pugliji. Dokument omogućava reguliranje položaja migranata koji obrađuju zemlju u takozvanim “getima Capitanata”. Obuhvaća pitanja kao što su poštivanje njihova dostojanstva, omogućivanje smještaja, pristup javnim uslugama i mogućnost sklapanja ugovora.

Papa: Ne smijemo ostati ravnodušni na bijedu tolikih osoba

Povodom Svjetskog dana migranata i izbjeglica papa Franjo slavio je u nedjelju 29. rujna misu na Trgu svetog Petra u Vatikanu. Misno slavlje su obogatile skupine migranata iz raznih zemalja svijeta u narodnim nošnjama, s pjesmama, plesovima i molitvama. Ljubiti bližnjega znači biti bližnji svim putnicima napuštenim na našim ulicama. Ljubiti bližnjega kao sebe samoga znači također ozbiljno se založiti za izgrađivanje pravednijeg svijeta, gdje svi imaju pristup zemaljskim dobrima, gdje svi imaju mogućnost ostvarivati se kao osobe i kao obitelji, gdje su svima zajamčena osnovna prava i dostojanstvo, istaknuo je Papa u homiliji.

Talijanska ministrica obrane: Nikada gubiti ljudskost

Brod španjolske nevladine organizacije „Open Arms“, koji je 13 dana čekao na dozvolu za iskrcavanje više od 140 osoba, uključujući 32 maloljetnika, koje su spašene u Sredozemnom moru, stigao je 15. kolovoza pred otok Lampedusu u pratnji dva broda talijanske mornarice.

1 2 3 4