Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: migranti

Papin apel na općoj audijenciji srijedom

Papa Franjo uputio je u srijedu, 22. prosinca apel zemljama Staroga kontinenta da omoguće crkvenim stvarnostima da preuzmu brigu oko migranata i izbjeglica.

Migranti s Cipra bit će primljeni u Italiji posredstvom Svete Stolice

Desetak migranata s Cipra bit će za nekoliko tjedana relocirano u Italiju, zahvaljujući brizi pape Franje i dogovora između Državnog tajništva Svete Stolice te talijanskih i ciparskih vlasti, u suradnji Odjela za migrante i izbjeglice Svete Stolice i Zajednice svetog Egidija, izvijestio je Vatican News.

Papa na Lezbosu: Zaustavimo ovaj brodolom civilizacije

Drugoga dana svog apostolskog pohoda Grčkoj, u nedjelju 5. prosinca papa Franjo je posjetio otok Lezbos i tamošnji Centar za prihvat i identifikaciju. Ne dopustimo da „mare nostrum“ postane „mare mortuum“, Mediteran je groblje bez nadgrobnih spomenika. „Tko odbacuje siromašne, odbacuje mir“, istaknuo je u svome govoru.

Argumenti HKR-a: Potrebno je osloboditi glas u Crkvi kako bi bila autentična

Cijepljenje, epidemiološke mjere, Covid potvrde, odnosno pitanja slobode, savjesti i prava na informaciju; pastoralna briga za migrante i homoseksualne osobe; seksualno zlostavljanje u Crkvi – teme su Argumenata HKR-a od srijede 1. prosinca. Gostovali su: izv. prof. dr. Vladimir Dugalić, tajnik Komisije „Iustitia et pax” HBK, doc. dr. Tomislav Kovač, pročelnik Katedre fundamentalne teologije KBF-a u Zagrebu i doc. dr. Suzana Peran, s Odjela za komunikologiju HKS-a.

1 2 3 10