Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Ferrão poziva indijske biskupe i svećenike da promiču sinodalnost

Bangalore (IKA)

Predsjednik Konferencije katoličkih biskupa Indije (CCBI) kardinal Filipe Neri Ferrão naglašava da sinodalnost ide zajedno s razlučivanjem, što zahtijeva novi model crkvenog vodstva pod nazivom „sinodalno vodstvo“, izvijestio je 8. svibnja Vatican News.

Kardinal Ferrão, koji je ujedno i nadbiskup Goe i Damana, uputio je poziv u nedjelju 7. svibnja dok je inaugurirao nacionalnu radionicu Konferencije katoličkih biskupa Indije za strateško planiranje u Bangaloreu. „Ovo će vodstvo stvarati okruženje koje uključuje sve koji pripadaju Crkvi kako bi se osiguralo i odgovorilo na njihovu duboku želju da budu shvaćeni, poštovani, cijenjeni i vrednovani“, rekao je.

„Cilj je podići na višu razinu sinodalnu kulturu koja podiže moral i angažman laika, redovnika i svećenika u provođenju poslanja našega Gospodina s pojačanim žarom“, dodao je kardinal.

Dvodnevna radionica strateškog planiranja, koju je vodio o. Joseph Xavier, S.J., direktor Indijskog socijalnog instituta (ISI) u Bangaloreu, nastojao je razvijati detaljan plan za dovršetak procesa strateškog planiranja na nacionalnoj i regionalnoj razini. Prema procjenama Ujedinjenih nacija (UN), Indija je postala najmnogoljudnija zemlja na svijetu, pretekavši Kinu po broju stanovnika od travnja 2023., piše Vatican News.