Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Krajewski na Uskrs u Kijevu: Donosim vam blagoslov Svetog Oca

Kijev (IKA)

Tijekom uskrsne mise slavljene 17. travnja u katedrali ukrajinskoga glavnog grada Kijeva, papinski milostinjar kardinal Konrad Krajewski potaknuo je vjernike da se prisjete kako je Krist pobijedio smrt i stoga ne trebamo gubiti nadu, prenio je Vatican News.

U očima ljudi još je uvijek vidljiv užas zbog onoga viđenoga u Borodjanki, jednom od područja koje je rat u Ukrajini najviše pogodio, i u kojemu se nalazi masovna grobnica s 80 bezimenih tijela. Pred njima je kardinal Krajewski kleknuo, nakon pobožnosti Križnoga puta na Veliki petak, zajedno s nuncijem u Ukrajini nadbiskupom Visvaldasom Kulbokasom. Ne smijemo se zaustaviti na toj boli koja nas zaprepašćuje, rekao je kardinal na misi slavljenoj na Uskrs.

Euharistijsko slavlje predvodio je nuncij, zajedno s biskupom kijevsko-žitomirske biskupije mons. Vitalijem Kryvytskym. Kardinal Krajewski je podsjetio da je Isusovo uskrsnuće znak mira. Morao je uskrsnuti, objasnio je, jer bismo inače morali ostati na Velikom petku, zaustaviti se samo na patnji i grijehu, i ljudski ne bi bilo izlaza iz te situacije. Hvala Bogu, tu je uskrsnuće; kada dođe Krist udaljuje sve zlo; ima nade da će nas blagosloviti, rekao je kardinal te podsjetio na Papinu poruku Urbi et orbi – Gradu i svijetu u kojoj je potaknuo na molitvu za Ukrajinu. Donosim vam blagoslov Svetoga Oca. Neka vlada mir, jer Bog je pobijedio svako zlo, On je uskrsnuo, i uskrsnut ćemo i mi. Христос воскрес! Krist je uskrsnuo, rekao je na kraju na ukrajinskom jeziku kardinal Krajewski.