Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Puljić čestitao Pesah

Sarajevo (IKA)

Prigodom velikog židovskog blagdana - Pesaha predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić uputio je čestitku predsjedniku Židovske zajednice u BiH Jakobu Finciju i svim njezin članovima.

„Približava se židovski praznik Pesah 5781. godine, koji bi trebali obilježiti tradicionalnim Sederom. Nažalost zbog pandemije koronavirusa, sve je odgođeno.

Tim obilježavanjem Pesaha posebno se Bogu zahvaljuje za izlazak iz ropstva u život slobode. Ove godine će se to obilježiti po obiteljima. I danas molimo Boga da nas oslobodi od ove pandemije zaraze, da možemo dostojanstveno ljudski živjeti.

Vama osobno kao cijeloj Židovskoj zajednici koju predstavljate kao predsjednik upućujem najiskrenije čestitke. Slavljenjem Pesaha slavimo obilježavanje izvanjske slobode, koja se dogodila izlaskom iz egipatskog ropstva jer sloboda čini sastavni dio čovjekovog dostojanstva. Pogotovo sloboda koju Bog daje u duši i u srcu, a onda i u zajednici.

Radujući se s vama Božjem daru slobode iskreno pozdravljam i izražavam još jednom čestitke“, napisao je u čestitki kardinal Puljić.