Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Puljić pohodio umirovljene svećenike

Sarajevo (IKA/KTA)

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić posjetio je u subotu 22. prosinca zajednicu umirovljenih svećenika u Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije.

Kako je običavao i posljednjih godina, kardinal Puljić je uoči svetkovine Božića predvodio jutarnju misu u kapeli Svećeničkog doma, u suslavlju je bilo oko 15-ak svećenika koji se trenutačno nalaze u domu te ravnatelj doma vlč. Fabijan Stanušić. U kratkoj homiliji kardinal Puljić osvrnuo se na pročitani evanđeoski odlomak o molitvi Veliča Blažene Djevice Marije, istaknuvši da su u tu molitvu uključeni svi vjernici te da se u njoj svi mi pridružujemo Marijinoj hvali nebeskom Ocu za sve milosti koje nam On neumorno daruje.

Uslijedio je zajednički doručak uz opušteno druženje i ugodan razgovor u blagovani doma. Tom prigodom kardinal Puljić umirovljenim svećenicima je darovao je sklopive štapove za šetnju. Ravnajući se prema sebi i svojim godinama, kako je rekao, kardinal Puljić smatrao je korisnim svojoj subraći u svećeništvu darovati nešto korisno i praktično za njihovu dob. Netko od prisutnih je tada dobacio kako je ljubav dosjetljiva te a svi su izrazili svoju zahvalnost na daru i nadbiskupovoj posjeti.